Jump to content
Accessible version main page
Iparművészeti Múzeum Talking map
 • 1975. January - 2005. December

  Az Iparművészeti Múzeum kiállításai 2007 előtt

  Információk 2007 előtt rendezett kiállításainkról

  More...

 • 2006. December 13 - 2008. December 31.

  Esterházy-kincsek - Öt évszázad műalkotásai a herceg Esterházyak kincstárából

  Az Esterházy hercegek Magyarországon páratlan, sőt európai összehasonlításban is kiemelkedően értékes kincstára szinte az egyetlen a barokk kor hazai műgyűjteményei közül, amely lényegében átvészelte a későbbi évszázadok viszontagságait.

  More...

 • 2007. March 21 - November 18.

  Tiffany és Gallé - A szecesszió üvegművészete

  Nemzetközileg is ritkaságszámba megy az Iparművészeti Múzeum 2007. március 22-én nyíló, a Budapesti Tavaszi Fesztivál részeként bemutatott szecessziós üveggyűjteménye, amely két művész-üveggyáros – az amerikai Louis Comfort Tiffany és a francia Emile Gallé - remekművei köré szerveződik, ám mellettük megjelenik a szecesszió üvegművészetének több jelentős európai és magyar képviselője is. Opálos vagy zománcozott, nemesfémszerűen vagy szivárványosan fénylő, mívesen díszített és formatervezett üvegtárgyak ritka seregszemléjét tekintheti most meg a hazai közönség.

  More...

 • 2007. May 22 - November 25.

  Habán mítosz 1593-1734 - Magyar magángyűjtemények kincsei

  Az Iparművészeti Múzeum kiállítása magángyűjtők habán kerámiáiból mutat be egy közel 150 darabos válogatást.

  More...

 • 2007. September 17 - 2011. October

  Oszmán-török szőnyegek az Iparművészeti Múzeum gyűjteményéből - In memoriam Batári Ferenc (1934-2005)

  A budapesti Iparművészeti Múzeum a világ második leggazdagabb oszmán-török szőnyeggyűjteményét tudhatja magáénak. A múzeum közel 800 darabot számláló szőnyegkollekciójának egynegyedét teszi ki a 15-19. századi oszmán-török anyag. Kiállításunkon gyűjteményünk legszebb darabjai láthatók, szőnyegtípusok szerinti csoportosításban. A tárlaton végigkövethető három évszázad török szőnyegeinek motívumváltozása és az egyes szőnyegcsoportok variációgazdagsága.

  More...

 • 2008. January 22 - April 20.

  Értékmentő szenvedély - Műtárgyak magyar magángyűjteményekből

  A 65 gyűjtő közel 600 műtárgyát felvonultató kiállítás a hazai gyűjtők értékmentő szenvedélyéről tesz tanúbizonyságot. Az anyag átfogja az iparművészet teljes spektrumát a középkortól a Swarovski-kristályokig. A múzeumok által is irigyelt műkincsek között láthatunk gótikus faragványt, ortodox ikont, XVII. századi brüsszeli kárpitot, keleti szőnyeget, Zsolnay-porcelánt, díszfegyvert, buddhista házioltárt, japán fametszetet, art déco szekrénykét, ezüst ékszereket, arany ritkaságokat és elsüllyedt hajók kerámia kincseit is.

  More...

 • 2008. March 26 - June 30.

  Beatrix hozománya - Az itáliai majolikaművészet és Mátyás király udvara

  A kiállítás célja kettős: egyrészt az Európában új kerámiatechnika, az ónmáz használatainak korai megjelenésétől a majolikaművészet 15. századi kezdeteinek feltárása és az emlékanyag részletes bemutatása, másrészt a magyar királyi udvarban megjelenő majolika tárgyak eredetének és készítési körülményeinek alapos vizsgálata.

  More...

 • 2008. November 17 - 2009. January 11.

  Craft & Design — Irányok, utak a kortárs magyar iparművészetben

  A tárlat a 20. századi iparművészet két alapvető irányzatának, a craft és a design filozófiáját, napjainkig elő hatását és jelenlévőségét mutatja be, hangsúlyozottan és alapvetően a kortárs iparművészeti alkotásokkal.

  More...


Title of page when printing:
http://www.imm.hu/en/exhibits?type=archive&order=starts&direction=&start=80