Jump to content
Accessible version main page
Iparművészeti Múzeum Talking map

Az Iparművészeti Múzeum Kortárs Dizájn Gyűjtemény Főosztály 2015 májusában alakult. Az új osztály megalapítása nem pusztán egy gyűjtemény felépítését célozza, hanem az élmény- és érdekalapú együttműködéseket is. Az Iparművészeti Múzeum főépülete rekonstrukció miatt a következő néhány évben zárva tart. A nyitásra azonban célunk egy a 20-21. századi dizájn és kraft ágazatait reprezentáló gyűjtemény felépítése elsődleges fókusszal a posztszocialista régióra.

2019. február 14-15-én került megrendezésre a Collec_Think Tank konferenciasorozat első alkalma, mely a lengyel dizájn megjelenítésének lehetőségeit kutatta a II. világháborútól máig az Iparművészeti Múzeum épülő gyűjteményében. A konferencián elhangzott előadásokról digitális tanulmánykötetet adtunk ki angol nyelven, amely az Iparművészeti Múzeum honlapján keresztül érhető el.

A második Collec_Think Tank konferencia 2020 februárjában kerülne megrendezésre, melynek meghívott országai a volt Csehszlovák tagállamok. A konferenciát két nemzetközi partnerrel, a prágai Iparművészeti Múzeummal, valamint a Slovenské centrum dizajnu/Szlovák Dizájnmúzeumal (Pozsony) együttműködésben kívánjuk megvalósítani.

Az előadók cseh és szlovák kurátorok, gyűjtők, egyetemi tanárok, kutatók, teoretikusok lennének, akik a Kortárs Dizájn Osztály munkatársaival közösen gondolkodnak a meghívott országok dizájnjának itthoni kutatási, gyűjtési és kiállítási lehetőségeiről. A konferencia lehetőséget nyújt arra is, hogy egy épülőben lévő múzeumi gyűjtemény szakmailag megalapozza a cseh és a szlovák alkotásokra vonatkozó közép- és hosszútávú gyűjteményezési stratégiát.

A két napos szakmai eseményen elhangzott előadásokat egy digitális, ingyenes tanulmánykötetben publikálnánk a múzeum honlapján.
 


Title of page when printing:
http://www.imm.hu/en/news/view/202,+Collec_Think+Tank+konferenciasorozat+?style=accessible