Jump to content
Accessible version main page
Iparművészeti Múzeum Talking mapKörforgásban: Fazekas Valéria

Az Iparművészeti Múzeum Ráth György-villájában 2018-ban indítottuk útjára a Körforgásban című időszaki kiállítássorozatot, melynek legfőbb célja mozgásban tartani és gyarapítani a gyűjteményünket. Fontos, hogy a múzeum Üllői úti főépületének rekonstrukciója alatt a közönségnek újra és újra jelezzük, nem csak az épület újul meg, de belülről a múzeum mint intézmény is. Harmadik meghívottunk Fazekas Valéria kalap dizájner, aki két díszedényt választott ki a gyűjteményből, melyek több tucat kalap elkészítésére inspirálták.

Aktuális program a kiállításhoz kapcsolódóan:
2019. 10. 10. csütörtök, 18:00-19:30
Fraktálelmélet és dimenzióváltások, avagy technikák és alapanyagok a kalapkészítésben
A kiállításához kapcsolódó program a kalapkészítés olyan részleteibe nyújt bepillantást, ami még a szakmabeliek számára is okozhat meglepetéseket. A beszélgetésen igyekszünk feltárni, hogy különböző korokban, földrajzi helyeken milyen technikákat és anyagokat használtak kalapkészítésre. Vajon van-e speciálisan magyar, akár Budapesthez kötődő technika, alapanyag? Amellett, hogy szó lesz a kalapgyártás ipari oldaláról is, kifaggatjuk a művészt, van-e saját fejlesztése.
A beszélgetést vezeti: Horváth Judit PhD, a Kortárs Dizájn Főosztály vezetője
Ingyenes program, regisztrációért kattintson ide


További részletek: www.imm.hu/korforgasban_fazekas_valeria

Iparművészeti Múzeum
Ráth György-villa
1068 Budapest, Városligeti fasor 12.
Facebook
Instagram
YouTube
Email: info@imm.hu
Web: www.imm.hu

Hírlevél lemondása: info@imm.hu

 

 

 

 

 

 

                                                                            

 


Title of page when printing:
http://www.imm.hu/en/newsletter/view/232,Megh%C3%ADv%C3%B3%3A+Programok+a+K%C3%B6rforg%C3%A1sban%3A+Maria+Jegli%C5%84ska+c%C3%ADm%C5%B1+id%C5%91szaki+ki%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1sban?style=accessible