Jump to content
Accessible version main page
Iparművészeti Múzeum Talking map

Mitől jobb egy egyedileg gyártott kerekesszék vagy bicikli? Hogy jut eszébe egy fiatal dizájnernek, hogy triciklit tervezzen mozgáskorlátozottak számára? Miért kezd valaki speciális járműveket gyártani fogyatékkal élőknek? Milyen út vezet kerekesszékkel a maratonig és az Oscar-díj jelölésig? Hogy nézett ki, és miként működött a kerekesszék őse? Ilyen és hasonló kérdésekre kapunk választ a Közlekedési Múzeum és az Iparművészeti Múzeum Bringológia kiállításához kapcsolódó program keretében a Kutatók Éjszakáján.

 

Program:


Akadálymentes történet. Hídvégi János, a Közlekedési Múzeum muzeológusa rövid történeti összefoglalója a kerekesszék történetéről.

Sikerek két keréken. Fenyvesi Zoltán handbike versenyző, a Tiszta szívvel című film (Till Attila, 2015) főszereplőjének személyes beszámolója a New York Maratonon és a Berlin Maratonon való részvételéről és a hétköznapokban tapasztaltakról.

Inspiráló problémák. Túri Tamás, a MOME Formatervezés tanszékének hallgatója, dizájner mozgáskorlátozottak számára tervezett prototípusának bemutatója.

Kraft, egyedi, személyre szabott gyártás. Frank Antal velocipész, a Briganti nevű vállalkozás vezetője hajtányainak bemutatója.

Az előadásokat követő kerekasztal-beszélgetést Horváth Judit, az Iparművészeti Múzeum Kortárs Dizájn Osztályának vezetője moderálja.

 


Title of page when printing:
http://www.imm.hu/en/programs/view/424,Nincs+akad%C3%A1ly%21+%E2%80%93+A+velocip%C3%A9sz%2C+a+diz%C3%A1jner+%C3%A9s+a+handbike+versenyz%C5%91+tal%C3%A1lkoz%C3%A1sa+a+muzeol%C3%B3gussal+?type=archive