The Museum of Applied Arts is closed due to the renovation of the building.
Jump to content
Accessible version main page
Iparművészeti Múzeum Talking map

Az Iparművészeti Múzeum a zárvatartási időszakban különleges kihelyezett programokat hirdet budapesti iskolák és óvodák részére, amelyek könnyen beilleszthetőek a rajz és vizuális kultúra, a technika, vagy akár az erkölcstan óra menetébe is! A tematikus órák illeszkednek a 45 perces tanórákhoz, játékosak, interaktívak és alkotási folyamattal egészülnek ki. A foglalások ingyenesek. A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges.

Ráth György egykori villája hamarosan újra műtárgyakkal telik meg! Az Iparművészeti Múzeum első igazgatójának egykori otthonában a múzeum páratlan szecessziós gyűjteménye kerül bemutatásra. A lakóterek, a berendezési és használati tárgyak az utolsó egyetemes stílus korát, a száz évvel ezelőtti világot keltik életre.
 

Óvodásoknak, kisiskolásoknak (6-10 éves korig)

Nemcsak vízen, földön, levegőben!

Papírszínház: A nagy hullám című mese nyomán.
(Hangszeres játékkal kiegészítve.)
Egy japán művész, Hokusai képe nyomán született a mese, amely egy elvarázsolt fiúról szól. A mese hallgatása mellett a gyerekeknek meg kell figyelniük az állat- és a tájábrázolást. A szél és az óceán hangját hangszerekkel szólaltatjuk meg.

Illemtanóra múlt időben

Korabeli jelmezekbe öltözünk és eljátszunk, de nemcsak a gondolattal, hogy hogyan is éltek a gyerekek száz évvel ezelőtt, és mit jelentett akkoriban az illem, azaz jól viselkedni. Olyan tárgyakkal, viseletekkel, az étkezésnél használatos eszközökkel ismerkedünk meg, amit manapság már nem használunk.

Áttetsző világ- áttetsző virág

Szecessziós böngésző játékban a gyerekek kártyákkal fedezhetik fel, miként jelent meg a természet sokszínűsége a szecessziós bútorokon, viseleteken, ötvös-, üveg- és kerámiatárgyakon.
Műhelyfoglalkozás: Árnyszínház készítése szecessziós virágokkal, állatokkal.


Általános iskola felső tagozatos diákjainak (10-14 éves)

A Ráth villából jöttem, mesterségem címere: szobalány, inas, építész

A mesterségem címere sorozat különleges szerepjátékkal egészül ki, itt egy-egy szakmán keresztül egy korszakkal, egy régi világgal ismerkedünk meg mélyebben. Minden alkalom magában foglal viselettörténeti és lakberendezési ismereteket, illemtant és etikettet.
Műhelyfoglalkozás: Papírsablonok alapján szobákat tervezünk.


Egyéb fontos információk

A felsorolt programok ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek. A műhelyfoglalkozáshoz biztosítjuk az alapanyagokat is.

Kapcsolat:
Péterfy Melinda: send an e-mail
Joó Julianna:  +36-70-902-10-64 send an e-mail

Attachments


Title of page when printing:
http://www.imm.hu/en/programs/view/475,H%C3%A1zhoz+j%C3%B6n+a+m%C3%BAzeum%21