Jump to content
Accessible version main page
Iparművészeti Múzeum Talking map

Idén új kiállítóterünk, a Ráth György-villa kiállításaival és programjaival veszünk részt a Múzeumok Éjszakája programsorozaton.

Kiállítások:

  • A mi szecessziónk (állandó kiállítás)
  • „Díszítőérzékkel átszőtt tudás” - Kőrössy Albert Kálmán építőművészete (időszaki kiállítás)

Programok:

  • 2019. június 22., 16:00 - 20:00 I gyermekprogram I kreatív foglalkozás

Művészeti Workshopok

Rajzoljunk szecessziós szőnyeget a Ráth György-villa köré! – A Te fantáziádra is szükségünk lesz, hogy minél díszesebb és színesebb szőnyeggel vegyük körül a századfordulós villát! A szecessziós motívumokat ellesheted a kiállítás gyönyörű tárgyairól, de csak a képzelet szabjon határt az újragondoláskor. Az aszfaltkrétákat és egyéb eszközöket, jó hangulatot majd mi biztosítjuk, csak el kell jönni!

Nyári szellő, lengedezz! – Legyezőkészítés gyerekeknek és felnőtteknek. Keleties, állatos, színes és bármilyen díszítéssel, amit csak elképzelsz!

  • 2019. június 22., 17:00 - 18:00 és 20:00 - 21.:00 I tárlatvezetés

Kurátori tárlatvezetések

Dr. Horváth Hilda, az Iparművészeti Múzeum főosztályvezetője, az állandó kiállítás kurátora és Baldavári Eszter, a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ művészettörténész-muzeológus munkatársa az időszaki kiállítás kurátora vezetése.

  • 2019. június 22., 18:00 - 20:00 és 21:00 - 23:00 előadás I kreatív foglalkozás I színház I tárlatvezetés

Műalkotások csatája

Játékos időutazás a Ráth-gyűjteményben a Mare Temporis együttműködésével. Felismerni a nagy értéket nem nehéz. Vagy mégis? A régi vajon akkor is értékesebb, mint az új, ha az előbbit csodás reneszánsz és barokk alkotások, utóbbit pedig a ma is csodált szecessziós művészet remekei képviselik? Tarts velünk időutazó programunkon, ahol segítened kell egy nehéz vitában, amely eldöntheti a páratlan Ráth-gyűjtemény sorsát. Műtárgyak, korszakok találkozása és vetélkedése a századfordulós Budapesten.

  • 2019. június 22., 23:00 - 23:45 zene

Kis éji zene

Papp Tímea Fischer Annie előadó-művészeti ösztöndíjas hárfaművész hangversenye
 

 


Title of page when printing:
http://www.imm.hu/en/programs/view/505,M%C3%BAzeumok+%C3%A9jszak%C3%A1ja+a+R%C3%A1th+Gy%C3%B6rgy-vill%C3%A1ban