Jump to content
Accessible version main page
Iparművészeti Múzeum Talking map

Egykori mulatók, villák, középületek a szecesszió jegyében

A séta során a békebeli polgári élet enteriőrjeit, az ország első magyar magánmúzeumát és modern áruházát is felkeressük. Sétánkat a Ráth György villában kezdjük, a késő szecessziós egyházi építészet Európa-szerte kiemelkedő alkotásával folytatjuk, majd egykori mulatók érintésével a Vidor Emil tervei alapján épült Magyar Szecesszió Házánál, az egykori Bedő-háznál fejezzük be.
A sétát Kapovits Réka építészmérnök vezeti.

Gyülekező:

Ráth György-villa (1068 Budapest, Városligeti fasor 12.)
1 db vonaljegyre is szükség lesz!

Időpontok:

  • 2019. szeptember 28. szombat 10.00–12.30
  • 2019. november 9. szombat 10.00–12.30

Jegyár:

2 500 Ft/fő
További kedvezmény nem érvényesíthető

 

Modern építészeti séta

A két világháború között Budán, a Pasaréten egy új városrész alakult ki. Az akkori középpolgári réteg már nem historizáló bérházakban kívánt élni, hanem zöldövezetben, kényelmes, olcsóbb kivitelezésű, praktikus, modern stílusú családi házakra vágyott.

A séta első állomása a Trombitás úton egy eredetileg szecessziós stílusú, 1936-ban Kozma Lajos által átalakított ház lesz, legvégén pedig az egykori Hűvösvölgyi villamoson közlekedve a modern építészet hazai első épületeit a hangulatos Napraforgó utcában fedezzük fel. A séta útvonalának összeállításakor középületek sem maradtak ki!
A sétát Kapovits Réka építészmérnök vezeti.

Gyülekező:

Körszálló (1026 Szilágyi Erzsébet fasor 47.)
1 db vonaljegyre is szükség lesz!

Időpont:

  • 2019. október 12. szombat 10.00–12.30

Jegyár:

2 500 Ft/fő
További kedvezmény nem érvényesíthető

 

Exkluzív szecessziós városi séta

A városi séta rendelhető magánszemélyeknek, csoportoknak, cégeknek, iskoláknak egyaránt.
A séta ára 100 000 Ft/25 főig.
További információ és bejelentkezés: send an e-mail

 

A programváltozás jogát fenntartjuk.

A rendezvények látogatói elfogadják, hogy a rendezvény ideje alatt róluk kép- és/vagy hanganyagok készülhetnek promóciós és projektadminisztrációs célból. A rendezvények látogatói tudomásul veszik és elfogadják, hogy a rendezvényen történő részvétellel hozzájárulnak ahhoz, hogy a kép- és hangfelvétellel és a rendezvényen történt részvétellel nyert személyes adatokat a Adatkezelési tájékoztatóban megjelölt célból és feltételekkel az Iparművészeti Múzeum kezelje. A rendezvények látogatói tudomásul veszik, hogy a kép- és hangfelvétel készítése miatt az Iparművészeti Múzeummal szemben kártérítési igény nem nyújtható be.


Title of page when printing:
http://www.imm.hu/en/programs/view?id=511