Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Iparművészeti Múzeum Akadálymentesítése

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 28 880 000 Ft

Kivitelezés ideje: 2011.04.14-2011.12.31. Nemzeti Fejlesztési Ügynökség www.ujszechenyiterv.gov.hu       06 40 638 638

Az Iparművészeti Múzeum részleges akadálymentesítésének eredményeként 2011. decemberétől könnyebben látogatható a segítséggel élők, sérültek számára.

Kerekesszékkes látogatóink a Hőgyes Endre utcai, udvari bejáraton juthatnak be, ugyanitt az udvarban korlátozott számban mozgássérült parkolóhelyeket is kialakítottunk. Kollégáink segítségével az udvarból lifttel juthatnak a földszinti és az emeleti kiállítóterekbe. Földszinti galériánkból a múzeum üvegcsarnokába korlátlifttel juthatnak le, ennek használatában munkatársaink segítenek. Akadálymentes mosdó az első emeleten található. A főbejáraton keresztül érkező látogatók közlekedését kétsoros kapaszkodókorlát segíti a múzeum előcsarnokába, majd az első és második emeletre.

Vak és gyengén látó látogatóink számára a főbejárat előtti járdaszakszon vezetősávot alakítottunk ki. Az előcsarnokban tapintható térkép segíti a tájékozódást. Információs munkatársunktól hangostérképet és Braille-írásos tájékoztatót kérhetnek.

Hallókészülékkel rendelkező látogatóink kommunikációját a pénztárban és az információs pultban elhelyezett indukciós hurkok segítik. Az indukciós hurkok segítségével csoportos tárlatvezetésen is részt tudnak venni.

 Letölthető tájékoztató füzet:

A múzeum közönségforgalmi terei:

Földszinti alaprajz (PDF)

I. emeleti alaprajz (PDF)

II. emeleti alaprajz (PDF)

Utoljára módosítva 2018. január 19. 12:47:32
Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/contents/143,Akad%C3%A1lymentes%C3%ADt%C3%A9s?style=accessible