Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt zárva tart, ezért 2017. szeptember 4-től nem látogatható.
Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Lechner Ödön független premodern építészete 2008 óta szerepel az UNESCO hivatalos világörökségi várományos helyszíneinek listáján.

A jelölés több helyszínt tartalmaz, mind a jelenlegi Magyarország területén - köztük Lechner Ödön érett korszakának főműveit.

Az Iparművészeti Múzeum az EU támogatásával lefolytatott Partage Plus projekt keretében új fotósorozatokat készíttetett ezekről az épületekről, amelyek honlapunkon is megtalálhatóak. A fotók az alábbi linkeken keresztül közvetlenül is elérhetőek. A programban az Iparművészeti M a magyarországi szecessziós építészet mintegy 60 kiemelkedő jelentőségű emlékét is dokumentálja. A budapesti szecessziós épületek elhelyezkedését bemutató térképet ezen a címen tekintheti meg.

 

 A világörökségi várományos listán szereplő, kiemelt épületek az alábbiak:

 

 Budapest, Iparművészeti Múzeum


 Budapest - Kőbánya, Szent László plébániatemplom

 

 Budapest, Földtani Intézet

 

 Budapest, Postatakarékpénztár
 Kecskemét, Városháza                                                                                            

 

Lechner Ödön kortársainak és követőinek munkái, a magyarországi szecessziós építészet legjelentősebb példái szintén elérhetőek gyűjteményi adatbázisunkban.


 

Utoljára módosítva 2015. február 6. 21:57:02
Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/contents/272,Vil%C3%A1g%C3%B6r%C3%B6ks%C3%A9gi+v%C3%A1rom%C3%A1nyos+helysz%C3%ADn