Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt zárva tart, ezért 2017. szeptember 4-től nem látogatható.
Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

 

Zsombor Jékely, ed.

Ödön Lechner in Context

Studies of the international conference on the occasion of the 100th anniversary of Ödön Lechner’s death.

 

Kiadó: Museum of Applied Arts, 2015

 

Ár: 6500 HUF

  

Sisa József

Lechner, az alkotó géniusz

A 2014-es Lechner-kiállítás kísérőkiadványa a Lechner Ödön életművét bemutató kötet, amely újonnan készült és nagy számú eredeti dokumentum reprodukcióját tartalmazza.

 

Kiadó: Iparművészeti Múzeum – MTA BTK Művészettörténeti Intézet, 2014

 

Ár: -

 

Horváth Hilda

Nemzeti kincstárunk: az Esterházy hercegi kincstár 20. századi története

Az Esterházy-kincstár a késő reneszánsz uralkodói és főúri udvarok úgynevezett Kunst- und Wunderkammereinek egyedülálló magyar példája. A kötet archív és jelenkori fotók segítségével mutatja be az kincstár történetét, kuturális közegét.

 

Kiadó: Iparművészeti Múzeum, 2014

 

Ár: -

 

Pásztor Emese (szerk.)

Textiles from the Eszterhazy Treasury

Az Esterházy-kincstár textiljeit bemutató angol nyelvű kötet hiánypótló a nemzetközi szakirodalom számára. A könyv részletesen bemutatja az Iparművészeti Múzeum gyűjteményeiben fellelhető leghíresebb perzsa kárpitokat, magyar főúri díszöltözékekez és reprezentatív kellékeket.

 

Kiadó: Iparművészeti Múzeum, 2013

 

Ár: -


 

Szilágyi András 

Műtárgyak a fraknói Eszterházy-kincstárból

A katalógus az Eszterházy család kivételes életútjának legfontosabb emlékeit mutatja be a fraknói gyűjteményen keresztül. A műtárgyakon érzékelni tudjuk az Esterházy család súlyát, szerepét és befolyását az adott korszakokban, kulturális és történelmi beágyazottságát a nemzetközi és hazai történelmbe.

 

Kiadó: Budapest, Iparművészeti Múzeum, 2014

 

Ár: - 

Probstner János (szerk.)

Az agyag kolostora

„Az agyag kolostora”. Kecskeméten már közel egy emberöltővel ezelőtt létrejött Nemzetközi Kerámia Stúdiót sokan hívják így szerte a világon, köztük jeles, mértékadó keramikusművészek. A kötet az 1995–2012 között keletkezett alkotásokból rendezett kiállítás kisérő kiadványa. 

 

Kiadó: Budapest [Kecskemét] Iparműv. Múz Kecskeméti Kortárs Műv. Műhelyek, 2013

 

Ár: -


 

Marie-Louise von Plessen - Julius Bryant (szerk.)

Művészet mindenkinek. A Victoria and Albert Museum. Kiállítási katalógus

  A Victoria and Albert Museum kurátorai által összeállított anyag a világ legnagyobb iparművészeti és designmúzeumának a történetét tekinti át a kezdeti lépésektől egészen napjaink kortárs designgyűjtéséig. A kiállításon mintegy 350 tárgy szerepel, túlnyomórészt a Victoria & Albert Museum gyűjteményéből, de többek között a budapesti Iparművészeti Múzeum számos műtárgya is szerepel a bemutatott művek között.
   Kiadó: Victoria & Albert Museum – Prestel Verlag – Iparművészeti Múzeum, 2012
   Ár: 6900 Ft

 

Horányi Éva (szerk.)

Art deco és modernizmus. Lakásművészet Magyarországon 1920-1940. Kiállítási katalógus

  A magyar iparművészet történetének kevéssé ismert korszakát bemutató kiállítás katalógusa neves szerzők közreműködésével készült. A gazdagon illusztrált kiadványban az Iparművészeti Múzeum saját gyűjteményi anyaga mellett társintézményeink és magánszemélyek összesen mintegy 440 műtárgya szerepel, köztük kiállításon még soha be nem mutatott darabok.
  Kiadó: Iparművészeti Múzeum, 2012.
  Ár: 6000 Ft

 

Pásztor Emese, szerk.

Az Esterházy kincstár textíliái az Iparművészeti Múzeum gyűjteményében
(Thesaurus Domus Esterhazyanae II.)

Letölthető tartalomjegyzék és előszó.

A katalógus a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jelent meg.

  Kiadó: Iparművészeti Múzeum, 2010
  Ár: 8000 Ft, angol nyelven: 8000 Ft

 

Szilágyi András, szerk.

Medici-kárpitok – Puttók játékai (Medici Tapestries - Giuochi di Putti)

 
  Kiadó: Iparművészeti Múzeum, 2008
  Ár: 1200 Ft

 

Dr. Rauzs József

Szvetnik Joachim

Személyes hangvételű tisztelgés Szvetnik Joachim, a nagyszerű restaurátor, ötvös előtt. A művész élettörténetén keresztül olyan jelentős alkotásokat ismerhetünk meg új oldalukról, mint a magyar korona, Szentpéteri József ötvösművész munkái vagy az Esterházy kincstár remekei
  Kiadó: Mélykút Közművelődéséért Alapítvány, 2009
  Ár: 3990 Ft

 

Somogyi Zsolt

A magyar szecesszió bútorművészete

  A katalógus a "Kőszálon termett sajgó liliom" A magyar szecesszió bútortervezői (2009.09.24. - 2010.03.28) kiállításhoz kapcsolódik. A kötet felvázolja a tiszavirág életű, de a magyar művészetben annál jelentősebb stílus főbb irányzatait, elfelejtett tervezőket is fölfedez újra. Nemcsak az Iparművészeti Múzeum saját anyagaiból válogat, hanem magángyűjtemények, külföldi és hazai múzeumok magyar vonatkozású szecessziós tárgyait is bemutatja.
  Kiadó: Corvina Kiadó,2009
  Ár: 4490 Ft

                     

Balla Gabriella (szerk.)

Beatrix hozománya

A 2008-as évet, Mátyás király trónra lépésének 550. évfordulóját a kulturális kormányzat a "Magyar reneszánsz évének" nyilvánította. Az Iparművészeti Múzeum az emlékév keretében a "Beatrix hozománya" (2008. március 26 - 2008. június 30.) majolika kiállítással tisztelgett a nagy uralkodó előtt. A tárlat és a hozzá kapcsolódó katalógus részletesen mutatta, mutatja be az olasz és a nyomában Mátyás udvarában kibontakozó magyar majolikaművészetet.
 
  Kiadó: Iparművészeti Múzeum, 2008
  Ár: 5000 Ft Angol nyelven: 5500 Ft

 

Lichner Magdolna (szerk.)

Értékmentő szenvedély

  Az Iparművészeti Múzeum fennállása óta igyekszik jó kapcsolatot ápolni a magángyűjtőkkel. Ennek a kapcsolatnak manifesztuma volt az 1907-es "Amateur gyűjtők" kiállítás, melynek az intézmény 2007-es "Értékmentő szenvedély" tárlatával állított emléket. A kiállítás katalógusa feltárja a magángyűjtemények rangos, sokszor egyedülálló alkotásait - amelyek különben rejtve vannak a művészetkedvelők szeme előtt - egyszersmind fölvázolja a jelen gyűjtési trendjeit is.
  Kiadó: Iparművészeti Múzeum, 2008
  Ár: 7000 Ft

 

 Halasi Rita Mária

Taste Moments

   A "Taste Moments" kiállításhoz (2008.10.03-10.26) készült vezető. Az utazó tárlaton a Moholy- Nagy Művészeti egyetem hallgatóinak munkáit ismerhettük meg. A katalógusban a művészek is röviden bemutatkoznak alkotásaik mellett, így engedve bepillantást abba a nyitott és multikulturális közegbe, amely a kortárs hazai iparművészet- és dizájnszakmának hazánkban is egyre inkább sajátjává válik.
  Kiadó: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, 2008
  Ár: 1200 Ft

 

Balla Gabriella (szerk.)

Tiffany & Gallé

 

 A "Tiffany & Gallé - A szecesszió üvegművészete" című kiállítás 2007 március 22. és november 18. között került megrendezésre az Iparművészeti Múzeumban. A kiállítás vezetőjéül azonos című reprezentatív katalógus készült, magyar és angol nyelven. A kiadvány a korszak magyar és külföldi alkotásai mellett ízelítőt ad a szecesszió hatását mutató kortárs munkákból is.

 Ár: 4450 Ft, angol nyelven: 4950 Ft

  Kiadó: Iparművészeti Múzeum, 2007
  A múzeumi boltban elfogyott! 

 

 Dr. Réti László (szerk.)

 Habán mítosz 1593-1738

   A katalógus a "Habán mítosz - Magyar magángyűjtemények kincsei" kiállítás(2007.05.21- 11.25) vezetője. A habánok 16. -18. századi Erdély területén élő zárt vallási közössége messze földön híres volt fazekasságáról, fajanszárujáról. Ezek a minőségükben és kivitelezésükben is egyedülálló alkotások nem véletlenül állnak a hazai magángyűjtés homlokterében. A katalógusban ezek a máskor nagyközönség számára nem látható, magángyűjteményekben lévő műtárgyak mutatkoznak be.
  Kiadó: Iparművészeti Múzeum, 2007
  Ár: magyar és angol nyelven: 2500 Ft

 

Szerkesztők: Kelényi Béla-Szántó Iván

Két korszak határán

 

  "A Két korszak határán. Perzsa művészet a Qádzsár-korban (1796-1925)" című kiállítás katalógusa a 19. századi perzsa művészet lehető legszélesebb körű bemutatását tűzte ki céljául, tanulmányai és képanyaga kiváló szerzők tollából származó, alig ismert vagy egészen új tudományos eredményeket tárnak az érdeklődők elé.
 

  Kiadó: Iparművészeti Múzeum, Budapest, 2011.
  Ár: 5500 Ft (magyar), 7000 Ft (angol)

 

Szerkesztő: Balla Gabriella

Törékeny harmónia. Klasszicista porcelánok a zágrábi Muzej Marton gyűjteményéből. Kiállitási katalógus.

 

 Kiadó: Muzej Marton, Zagreb – Iparművészeti Múzeum, 2011
Ár: 4500 Ft
 

   

 

 Vadászi Erzsébet

 Magyar Versália (Eos Könyvek)

   Esterházy "Fényes" Miklós, a pompakedvelő herceg a XVIII. század végén építtette föl kastélyát Eszterházán (Fertőd). A főúr neve összefonódott a művészet támogatásával és a rokokó fényűzéssel, amelynek hű lenyomata a korszak arisztokratáit, művészeit vendégül látó hercegi otthon is. A kötet ezt a varázslatos épületegyüttest mutatja be rengeteg fotóillusztrációval.
  Kiadó: Műemlékek Állami Gondnoksága, 2007
 
  Ár: 4690 Ft
 

 

Utoljára módosítva 2016. április 7. 11:08:22
Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/contents/69,Kiadv%C3%A1nyok