Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt zárva tart, ezért 2017. szeptember 4-től nem látogatható.
Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Múzeumpedagógia

Közérdekű közlemény

Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt 2017. szeptember 4-től zárva tart. A felújítás alatt múzeumpedagógiai kínálatunk és programjaink az Iparművészeti Múzeum filiáléjába, a Nagytétényi Kastélyba helyeződött át. A kastély programjaival kapcsolatos legfontosabb információkat, a részletes óraleírásokat a „Programok” menüpontban találja. Kérdés esetén e-mail-ben is fordulhat hozzánk, a e-mail küldés címen.

Múzeumpedagógiai csoportunk sokféle izgalmas programmal várja az érkező óvodásokat és iskolásokat! A különböző korosztályoknak megfelelő foglalkozásaink során célunk az élményalapú tanulás mellett az ismeretek elsajátítása és a kreatív műhelymunka.

Programjainkban fontos szerepet kap az interaktivitás, a kreativitás, valamint a történelmi, társadalmi és művészeti ismeretek és a kortárs kulturális összefüggések kooperatív feldolgozása.

Múzeumpedagógia a Nagytétényi Kastélyban

A város szélén álló Nagytétényi Kastély már önmagában is kiváló kirándulási célpont, a nagyváros lüktetéséből ideérkező látogatót a kastély parkjában idilli nyugalom fogadja. A kastélypark eleganciája, időtlensége és csendje, a kastélyegyüttes épülettömbjének zárt, védett öble biztosítja a gyermekek és pedagógusok számára a megfelelő ráhangolódást az épületben látható kiállításra. A múzeumi óra, a kastélypark, a közeli játszótér és a Duna part kiváló lehetőséget nyújt akár osztálykirándulások szervezésére.

A kastély munkatársa tárlatvezetéssel egybekötött, játékos, az állandó- és időszaki kiállításokhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várja a gyermekeket. A foglalkozások jellegét, formáját és mélységét a tanulók életkori sajátosságai és történelmi előképzettségük határozza meg. Célunk, hogy a hozzánk látogató gyerekek amellett, hogy ismereteik gazdagodnak, megkedveljék a múzeumot, ahol sok különlegességgel találkozhatnak.

A részletes óraleírásokat a „Programok” menüpontban találja.
A részvételhez lőzetes regisztráció szükséges.

Múzeumpedagógiai belépődíjak a Nagytétényi Kastélyban:

  • Kísérők, tanárok számára ingyenes
  • Múzeumi óra (60 perces): 800 Ft/fő
    (XXII. kerületi iskolák számára 500 Ft/fő)
  • Múzeumi óra (90 perces): 1000 Ft/fő
    (XXII. Kerületi iskolák számára 800 Ft/fő)

Kiegészítő múzeumi foglalkozás (asztalos műhely): ingyenes
A csoport kísérőinek a belépés díjtalan!

Születésnap (min. 10 fő, max. 25 fő) 1500 Ft/fő

Bővebb információ

Megközelítés:

A 33-as, hétköznaponként a 133E jelzésű autóbusszal a Petőfi S. utca/Kastélymúzeum megállóig, ahonnan a kastély bejárata 3 perc sétával érhető el.
Vonattal: A kastély a Kelenföldi pályaudvartól vonattal is megközelíthető, a Kastélypark megállótól néhány perc séta a bejárat.

Kapcsolat:

e-mail küldés
Tel.: +36 1 456 5192

Joó Julianna, osztályvezető
e-mail küldés

Borsai Dóra, múzeumpedagógus
e-mail küldés

Péterfy Melinda, múzeumpedagógus
e-mail küldés
Tel.: +36 1 456 5121

Letölthető fogadónyilatkozat vasúti kedvezmény igénybevételéhez

 

 

Utoljára módosítva 2017. október 31. 13:24:00
Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/muzped/contact