Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Múzeumpedagógia

Múzeumpedagógia

A hozzánk érkezőknek – általános iskolásoktól középiskolásokig – sokféle izgalmas ismeretszerző, alkotó és játékos programot kínálunk: a legkisebbeknek mesés szerepjátékos foglalkozásokat tartunk, az általános és középiskolás diákcsoportoknak 90 perces komplex múzeumi órákat, alkotóműhelyeket és szakköröket szervezünk.

A múzeumpedagógiai programokban fontos szerepet kap az interaktivitás és a drámajáték, a kreatív kézművesség, valamint a történelmi, társadalmi és művészeti ismeretek és a kortárs kulturális összefüggések kooperatív feldolgozása. Minden esetben a múzeum épületének, a hely szellemének és a kiválasztott kiállítás üzenetének megismerése a cél, miközben figyelembe vesszük az adott korosztályi sajátosságokat, a tananyaghoz való konkrét kapcsolódási lehetőségeket és a pedagógusok egyéni kéréseit is.

Megközelítés:
3-as Metró, 4-es és 6-os villamos Ferenc körúti megálló

Órarend:
A múzeumi órákat - az Iparművészeti Múzeum hétköznapi nyitva tartási rendjéhez igazodva – az oktatási intézmények igényéhez alkalmazkodva keddtől péntekig 10.00 - 18.00 óra között tartjuk. Jelentkezni előzetes időpont egyeztetéssel lehetséges.

Múzeumpedagógiai belépő díjak:
Kísérők, tanárok számára ingyenes
Kiállítás látogatás múzeumpedagógiai vezetéssel 800 Ft
Kiállítás látogatás múzeumpedagógiai vezetéssel és foglalkozással 1300 Ft
Szakkör, tábor, születésnap 1500 Ft

A múzeumpedagógiai belépő tartalmazza az adott kiállítás belépőjegyét is.

Egy csoport minimális létszáma 10 fő, 20 fős létszám felett a foglalkozásokat csoportbontásban tartjuk, ami a belépőjegy árát nem befolyásolja.


Információ és kapcsolat

e-mail küldés
Tel: +36 1 456 5121
 

Utoljára módosítva 2014. április 17. 08:36:06
Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/muzped/contact