Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Múzeumpedagógia

Programjaink óvodásoknak

 • TÁMOP

  A török szultán palotája

  A tematikához kötődő témanapok a török világról és az iszlám kultúrából, azoknak a magyar művelődéstörténetre gyakorolt hatásából nyújtottak ízelítőt a pályázatban szereplő óvodák csoportjainak számára.

  További információk » (0 hozzászólás)

Programjaink iskolásoknak

 • Történelmi ruhabutik

  A foglalkozás során történelmi személyeket ábrázoló vetített képek, felpróbálható ruhák és a Gyűjtők és kincsek című kiállítás műtárgyainak segítségével jellegzetes nemzeti viseletünk, a „díszmagyar” fejlődését követjük nyomon a 17. századtól a 20. századig.

  További információk » (0 hozzászólás)

 • TÁMOP

  HOZD A FORMÁD! Vetélkedő - muzeológiai ismeretek mindenkinek

  Mivel is foglalkozik egy muzeológus, egyáltalán mit és hogyan gyűjt a múzeum? Milyen lépései vannak egy kiállítás rendezésének? Mi az, hogy alaprajz, mi fán terem a műtárgykarton és a revízió? Hogyan dolgozik egy restaurátor, és mit csinál egy kurátor?

  További információk » (3 hozzászólás)

 • Allah ege alatt ... - Iszlám Világ

  Játékos, interaktív foglalkozáson keressük a választ sok történelmi és kulturális kérdésekre, miközben az Iszlám kiállításban barangolva megismerkedünk az iszlám vallás alappilléreivel, régi korok nagy egyéniségeivel, török hódítókkal és török ellen védekezőkkel, egyszóval sok mindennel, mi az újkor hajnalán Allah ege alatt történt.

  További információk » (0 hozzászólás)

 • Állatok a falon? A Bigot-pavilon

  A program során sokat beszélgetünk még az állatok tulajdonságairól, „csodálatos” képességeikről és összegyűjtjük mindazt, amit érdemes tudni róluk. Megnézzük Alexandre Bigot pavilonját és az Iparművészeti Múzeum épületén is megkeressük a szabad szemmel is látható állatalakokat.

  További információk » (0 hozzászólás)


Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/muzped/events