Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Múzeumpedagógia

Programjaink óvodásoknak

 • TÁMOP

  A török szultán palotája

  A tematikához kötődő témanapok a török világról és az iszlám kultúrából, azoknak a magyar művelődéstörténetre gyakorolt hatásából nyújtottak ízelítőt a pályázatban szereplő óvodák csoportjainak számára.

  További információk » (0 hozzászólás)

 • TÁMOP

  Főúri életmód a XVII-XVIII. században

  A tematikához kötődő témanapok a XVII-XVIII. századi kultúrába – ezen belül az erdélyi magyar főurak életmódjába, öltözködésébe, lakóhelyébe, berendezési tárgyaira - nyújtottak bepillantást a pályázatban szereplő óvodák csoportjai számára.

  További információk » (70 312 hozzászólás)

Programjaink iskolásoknak

 • Az utca hírnöke – fényreklám és citylight

  A múzeumpedagógiai óra keretében bejárjuk a plakát útját a tervasztaltól az utcai hirdetőoszlopig, végigkísérve az előállítás egyes fázisait. Megvizsgáljuk, érvelünk és előadjuk az általuk közvetített életérzéseket és összehasonlítjuk a különböző termékek napjainkban betöltött szerepével.

  További információk » (0 hozzászólás)

 • Történelmi ruhabutik

  A foglalkozás során történelmi személyeket ábrázoló vetített képek, felpróbálható ruhák és a Gyűjtők és kincsek című kiállítás műtárgyainak segítségével jellegzetes nemzeti viseletünk, a „díszmagyar” fejlődését követjük nyomon a 17. századtól a 20. századig.

  További információk » (0 hozzászólás)

 • TÁMOP

  Barokk és rokokó kortár XVII-XVIII. század

  A barokk korban egyre fényűzőbbé vált az élet,a főúri családi kincstárak tovább gyarapodtak, fokozódott az egzotikum iránti rajongás, a reprezentatív tárgyakkal való dicsekvő magatartás. Az Esterházy-kincstár pazar ruhái és egy barokk kastély bútorai repítették vissza a gyerekeket ebbe a korba.

  További információk » (3 hozzászólás)

 • TÁMOP

  Hódoltság és aranykor XVI-XVII. század

  A program elsődleges célja az volt, hogy a gyerekeket számára a művészet, mesterség, viselet és stílus vizsgálatán keresztül közelebb hozzuk Magyarország történelmének azt a sajátosan összetett korszakát, a XVI-XVII. századot, amelynek legfőbb jellemzője a kulturális sokrétűség volt.

  További információk » (0 hozzászólás)

 • Ez a divat! XVIII-XXI. század

  A múzeum Gyűjtők és kincsek című állandó kiállításán látható műtárgyak, valamint ismert festmények, karikatúrák, metszetek, filmrészletek és fotók felhasználásával összeállított vetítés a rokokótól azt art decóig kísérte végig a magyar hagyományok továbbélését az öltözködésben, párhuzamba állítva a nyugat-európai divattal, s annak hatására kialakult változásaival. A XXI. század divatjáról az erre a célra összeállított ruhagyűjtemény darabjainak felpróbálásával, kiállításba rendezésével valamint divattervezők által irányított saját tervezői munka nyomán alkothattak képet a gyerekek.

  További információk » (0 hozzászólás)

 • TÁMOP

  HOZD A FORMÁD! Vetélkedő - muzeológiai ismeretek mindenkinek

  Mivel is foglalkozik egy muzeológus, egyáltalán mit és hogyan gyűjt a múzeum? Milyen lépései vannak egy kiállítás rendezésének? Mi az, hogy alaprajz, mi fán terem a műtárgykarton és a revízió? Hogyan dolgozik egy restaurátor, és mit csinál egy kurátor?

  További információk » (3 hozzászólás)

 • Allah ege alatt ... - Iszlám Világ

  Játékos, interaktív foglalkozáson keressük a választ sok történelmi és kulturális kérdésekre, miközben az Iszlám kiállításban barangolva megismerkedünk az iszlám vallás alappilléreivel, régi korok nagy egyéniségeivel, török hódítókkal és török ellen védekezőkkel, egyszóval sok mindennel, mi az újkor hajnalán Allah ege alatt történt.

  További információk » (0 hozzászólás)

 • Állatok a falon? A Bigot-pavilon

  A program során sokat beszélgetünk még az állatok tulajdonságairól, „csodálatos” képességeikről és összegyűjtjük mindazt, amit érdemes tudni róluk. Megnézzük Alexandre Bigot pavilonját és az Iparművészeti Múzeum épületén is megkeressük a szabad szemmel is látható állatalakokat.

  További információk » (0 hozzászólás)


Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/muzped/events?type=expired