Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Az Iparművészeti Múzeum
egyhetes nyári napközis táborokat hirdet nagycsoportos óvodások és általános iskolások részére

Szecessziós virágoskert (virágok, pillangók, madarak)
maximális létszám: 20 fő
ajánlott korosztály: általános iskola alsó tagozat
időpont: 2014.06.16.-06.20

Szecesszió művészete ismét felfedezte a modern kor embere számára a természetet. A tábor során mi is kivonulunk a természetbe, növényeket gyűjtünk, állatokat figyelünk meg. Saját állatkertet, hangszereket készítünk, közben megismerkedünk az Iparművészeti Múzeum szecessziós gyűjteményével. Próbára tesszük az érzékeinket, az is kiderül, hogy kit lehet az orránál fogva vezetni. Sok móka, játék, kiállítás-rendezés és élmény vár mindenkire.


Foglalkozásvezetők: Fáykiss Katalin múzeumpedagógus-művészettörténész, Könyv Katalin festőművész, Veress Kinga múzeumpedagógus-művészettörténész

  • Jelentkezési határidő: 2014. május 20.

 

Ezeregy éjszaka meséi
maximális létszám: 20 fő
ajánlott korosztály: 5-8 év (nagycsoportos óvodás és első második
osztály)
időpontok: 2014.06.23.-06.27.
2014.06.30.-07.04.

A mesés kelet világába repülő szönyegen érkező vándorok az ezeregyéjszaka meséinek segítségével ismerkednek meg az iszlám világ különleges hangulatával, figuráival, a magyar nyelvre és kultúrára gyakorolt hatásával. Az iszlám művészet című kiállítás meglátogatása mellett, a gyerekek kisebb kirándulások keretében megismerkednek Budapest főbb, a török hódoltság korából fennmaradt műemlékeivel, híres hadvezérekkel, a végvári élet rejtelmeivel. Sok-sok játék mellett apró keleti tárgyakat (fátyol, turbán, lámpás stb.) készítenek.


Foglalkozásvezetők: Borsai Dóra és Medgyesi Barbara múzeumpedagógus –művészettörténészek és Szakács Tamás történelemtanár

  • Jelentkezési határidő: 2014. június 06.

 

Plakátozó vakáció
maximális létszám:20 fő
ajánlott korosztály: általános iskola felső tagozat
időpontok: 2014.07.07.-2014.07.11.
2014.07.14.-2014.07.18.

A plakát az utca és hétköznapi világunk meghatározó látványeleme. Befolyásolja izlésünket, vásárlási szokásainkat, sőt értékrendünket is. A múzeumban a nyár folyamán nyitvatartó Merészebb, mint a festészet című kiállításhoz kapcsolódó tábor a plakát, s a reklámok színes, izgalmas, de nem mindig a valóságot ábrázoló világának rejtelmeibe avatja be a résztvevőket. A kreativitás-fejlesztő műhely-foglalkozások kihívásainak megfelelni igazi szellemi kalandnak ígérkezik, melynek során szakavatott tanárok vezetik be a táborozókat a nyomda, grafika, és színtan valamint a plakáttervezés titkaiba.

Foglalkozásvezetők: Pálinkás Mariann dekoratőr és reklámgrafikus, Takács Gabriella kézműves-oktató, Kárpáthegyi István festőművész.

  • Jelentkezési határidő: 2014. június 15.

 


Bigot Bestiáriuma (egek, hegyek, tengerek tekergő vadjai)
maximális létszám: 20 fő
ajánlott korosztály: 4-7. osztály
időpont: 2014.07.21-07.25.

Madarak, halak, bogarak és megannyi érdekes lény, ami nem csak a művészeket foglalkoztatta anno, hanem reméljük, a táborozók érdeklődését is felkelti. A múzeum Bigot Pavillon című kiállításában is kalandozva, gyönyörű műtárgyakat díszítő állatalakokat keresgélünk, közben minden idők mitológiai lényeit is megidézzük. Vegyes technikákat alkalmazva mindenki elkészítheti saját szörnyhatározóját, azaz bestiáriumát is. A közös kalandozások eredményét egy pénteki kiállításban mutatjuk majd be.

Foglalkozásvezetők: Fáykiss Katalin múzeumpedagógus-művészettörténész, Könyv Katalin festőművész, Simándi-Kövér Annamária iparművész

  • Jelentkezési határidő: 2014. június 15.

 

 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/news/view/109,Jelentkezni+lehet+ny%C3%A1ri+t%C3%A1borainkba