Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép


A nagy érdeklődésre való tekintettel 2014. augusztus 31-ig látogatható a Bigot-pavilon és a Szecesszió mesterei című kiállítások. 

A kiállítás kiemelkedő kvalitású műtárgyakkal reprezentálja a szecesszió virágkorának, az 1889. évi párizsi világkiállítás és az 1911. évi torinói nemzetközi iparművészeti kiállítás közötti periódusnak technológiai és művészeti újításait. Louis Comfort Tiffany, Émile Gallé, a Daum fivérek és a Zsolnay-gyár főműveinek mellett ékszerek (René Lalique) és kárpitok (Rippl-Rónai József, Otto Eckmann) teszik gazdaggá a tárlatot. A magyar alkotások között szerepelnek Vaszary János kárpitjai, Rippl-Rónai József kerámiái és a pécsi Zsolnay-gyár remekei. 

 

A Bigot-pavilon című kiállításon múzeumunk „rejtett kincseit” tárja a közönség elé, amelyeket több mint száz évvel ezelőtt a párizsi világkiállítás vendégei láthattak utoljára. Az építészeti kerámiák tervezői a korszak kiváló francia építészei, szobrászai voltak. Emellett a kiállítás keretein belül mutatjuk be azt a kivételesen ritka ivókészletet is, melyet múzeumunk 2012. év végén állami támogatással vásárolt.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/news/view/112,Meghosszab%C3%ADtva%21