Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Büszkék vagyunk arra, hogy a székeket maga a tervező, Kerékgyártó András ajándékozta az Iparművészeti Múzeum Kortárs Dizájn Gyűjteményének. Bízunk benne, hogy a nemes felajánlás hagyományt teremt, és minél több kortárs dizájner adományozza majd egy-egy tárgyát a múzeumnak.

A rétegeltlemez-technológiával kialakított FLAGSHIP szék a skandináv dizájn organikus, világos fából készült bútorait idézi. Ergonómiai szempontból kiváló, a finoman hajlított karfák és az ívelt ülőlap nagyon kényelmes ülést biztosítanak.

 A lendületes vonalvezetésű FRIGATE szék kialakítása lehetővé teszi, hogy több darabot is egymásra tehessünk. A szánkótalpak és a könnyű súly is ezt segítik elő. Érdekesség, hogy míg az ülésrészt hagyományos rétegeltlemez-eljárással gyártották, addig a háttámla 3D furnér-technológiával készült.

Kerékgyártó András az egyik legígéretesebb kortárs magyar formatervező. Tanulmányait a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a helsinki Aalto Egyetem bútortervező szakán végezte. Doktori mestermunkája a Frigate székcsalád megtervezése volt, a doktori védésre 2020-ban került sor.

FLAGSHIP görgős forgószék
Tervező: Kerékgyártó András
Gyár/műhely: PLYDESIGN Kft.
Magyarország, Veszprém, 2017
Kortárs Dizájn Gyűjtemény

FRIGATE rakásolható szék
Tervező: Kerékgyártó András
Gyár/műhely: PLYDESIGN Kft.
Magyarország, Veszprém, 2019
Kortárs Dizájn Gyűjtemény

Szerző: Farkasdy Melinda művészettörténész, Kortárs Dizájn Gyűjtemény Főosztály

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/news/view/291,FLAGSHIP+g%C3%B6rg%C5%91s+forg%C3%B3sz%C3%A9k+%C3%A9s+FRIGATE+rak%C3%A1solhat%C3%B3+sz%C3%A9k+