Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Gyűjteményünk pompás műtárgyait csodálhatták meg Facebook-követőink az Iparművészeti Múzeum online adventi kalendáriumában. Mindegyik decemberhez, az adventi készülődéshez vagy a karácsony szellemiségéhez kapcsolódott. A műtárgyakat hét gyűjteményünk munkatársai válogatták és ők írtak hozzá a kísérő szövegeket is – kimondottan erre az alkalomra.

A legnépszerűbb műtárgy az úgynevezett űrhajós sapka volt a hetvenes évekből – a kortárs dizájn gyűjteményből. Nagyon sokan szerették Lukáts Kató karácsonyi csomagolópapírját is, amelyet a Stühmer Csokoládégyárnak készített, és most az adattárban őrzünk belőle egy példányt. (Lukáts Kató műveiből nemrég nyílt az Iparművészeti Múzeummal közös kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.) És itt láthatták először a frissen restaurált, 17. századi, Oroszországból származó ikont, a Krisztus családfája címűt.

Lapozzák át a képgalériánkat, és nézzék végig a 24 műtárgyat. Ha olvasnának róluk további érdekességeket, keressék ki Facebook-oldalunkon.

 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/news/view/437,A+mi+adventi+kalend%C3%A1riumunk+%282021%29