Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

2019. szeptember 20 - október 20.

Idén szeptemberben ötödik alkalommal kerül megrendezésre a kortárs ékszereket bemutató programsorozat, az Ékszerek Éjszakája, ahol kiváló hazai és külföldi ékszertervezők alkotásaival találkozhatnak az érdeklődők. Ezúttal a Ráth György-villa ad otthont a kiállításnak.

Az Ékszerek Éjszakája csapata nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minden évben egy magasan kvalifikált zsűri gondjaira bízza a kiállítási anyag összeválogatását. Idén a mexikói származású ékszertervező művész, Jorge Manilla, valamint Erato Kouloubi és Niki Stylianou, görög származású ékszertervezők (az Athen Jewelry Week szervezői), a magyar oldalról pedig Etentuk Inemesit, az Artlocator magazin főszerkesztője alkották a pártatlan zsűri egységét.

A kiállítási anyagnak idén az Iparművészeti Múzeum filiája, a Ráth György-villa ad otthont, ahol a kortárs tárgyak a szecesszió jegyeit viselő enteriőrrel párosítva izgalmas esztétikai élmény megtapasztalására hívnak bennünket.

A programsorozat a nagyszabású kiállítás mellett további izgalmas eseményekkel egészül ki. Ilyen, a tavalyi év nagy sikerét hozó szakmai előadások, amely idén a korábban említett három külföldi zsűritag személyes szakmai munkásságát bemutató prezentáció lesz. Itt az érdeklődők közelebbről is megismerhetik a kortárs ékszer jeles képviselőinek gondolkodását, alkotói attitűdjét.

Idén négy hétre bővül a kiállítás időtartama, amely a szeptember 20-i megnyitóval veszi kezdetét. Ennek köszönhetően az idei Designhét Budapest programsorozatában is helyet kap majd, egy különleges tárlatvezetés keretén belül, ahol Spengler Katalin műgyűjtő, kurátor gondolataival gazdagodva járhatjuk végig a kiállítást.

További részletek: www.ekszerekejszakaja.com

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/news/view?id=205