Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt zárva tart, ezért 2017. szeptember 4-től nem látogatható.
Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép
  _ _
  2010. március 8-tól
imm.hu új köntösben!
Hosszas előkészítés után, az új arculatunkhoz és a mai elvárásokhoz igazodva, végre elindult az Iparművészeti Múzeum új honlapja a
www.imm.hu címen. Várjuk a véleményeket, építő kritikákat!
    _
 

2010. március 18. csütörtök 19 órától
Múlt: Idézés
A Kortárs Építészeti Központ “Tálaló” című, kiemelt építészeti közberuházásokról, városfejlesztési projektekről szóló nyilvános, havi vitasorozatának második alkalma.
A székesfehérvári Nemzeti Emlékhely története a magyar önismeret, álmok, ambíciók és a valóság viszonyának története. Történelmünk egyik legjelentősebb reprezentatív épületének romjai évszázadok óta egyszerre forrásai grandiózus terveknek és a maradványok minőségével kapcsolatos lelkiismereti kétségeknek. Az elképzelések körüli viták egy dolgot mindenképp előremozdítottak: a 150 éve feltárt ásatási terület tisztességes védelem híján folyamatosan pusztul.
Az emlékhely projektjében egy város szándékai találkoznak a nemzet nagy kérdéseivel, az emlékezés technikái a városfejlesztéssel és a kortárs építészettel - és mindezek az uniós fejlesztések és a hazai politika játékszabályaival.
Meghívott vendégeink: Dr. Biczó Piroska - régész, szakmuzeológus; Csomay Zsófia - építész, a 2009-es pályázat első helyezettje; Dr. Mezős Tamás, - a KÖH elnöke; Dr. Marosi Ernő - művészettörténész, akadémikus; Szabó Zoltán - építész, a rekonstrukció és az emlékhely tervezője; Dr. Demeter Zsófia - megyei múzeumigazgató, történész.

    _
 

2010. március 21 - április 11.
Ékszerdoboz Dániából - kortárs dán ékszerkiállítás
Az ékszer mintha az emberrel együtt születne, mintha az emberi test része lenne. Kihangsúlyozza viselője természetét, és egységet alkot vele. Ibi Trier Morch, az egyik legkiemelkedőbb dán designer és építész szavaival élve: „Az ékszerek minden időben megfelelnek azoknak az esztétikai kívánalmaknak, amelyek egyben meg is határozzák a kort." Láthatjuk, hogy a dán ékszerművészek az elmúlt évtizedekben osztották ezt a nézetet, de hogy melyek lesznek az ékszerdesign további formái, még nehéz megjósolni.
A Dán Iparművészeti Múzeum által utaztatott, „Ékszerdoboz Dániából” címet viselő kiállítás célja, hogy megismertesse a dán ékszerművészetet otthon és külföldön egyaránt. A Dán Művészeti Alapítvány ékszergyűjteményét bemutató, hatalmas sikerű kiállítás a Dán Iparművészeti Múzeum közreműködésével megrendezésre kerül  Budapesten, az Iparművészeti Múzeumban. Bővebben!

    _
 

2010. március 21. 10-18 óráig
Kreatimm - Design elvitelre!
Kortárs iparművészek vására az Iparművészeti Múzeumban

A tél végével lekerülnek a télikabátok, vastag pulóverek, és előtűnnek az ékszerek! Kortárs iparművészek, főként ékszertervezők mutatkoznak be az idei év első Kreatimm vásárán.
A művészeti „vásároknak”, mint bemutatkozási, kiállítási lehetőségeknek nagy hagyománya van Európában. A múzeum egyik törekvése, hogy hiánypótló kezdeményezésként megépítse azt az utat, amelyen a közönség közelebb kerülhet több generáció iparművészeinek és designereinek termékeihez. Ezzel több irányzat kerül egymás mellé, és az így kialakuló körkép képviseli a kortárs magyar iparművészet szinte teljes palettáját.
A „Kreatimm” név jelzi a művészetekben rejlő kreatív energiákat és az IMM megújult arculatát. A „Kreatimm - Design elvitelre” vásárt a művészekkel közösen fejlesztjük és tökéletesítjük, hogy a magyar iparművészet és design ismert és közkedvelt színterévé váljon.
Gyerekfoglalkozások 10-16 óráig. Ingyenes! Bővebben!
Design kiállításaink:
Ékszerdoboz Dániából - kortárs dán ékszerkiállítás / Megnyílik!
Moholy-Nagy László Formatervezési és a Kozma Lajos Iparművészeti Ösztöndíjasok beszámoló kiállítása / Már csak ezen a napon!

    _
   

Az Iparművészeti Múzeum nyitva tartása megváltozott, új nyitva tartásunk: kedd-vasárnap 10-18 óráig, hétfőn zárva tartunk.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/newsletter/view/10,IMM+-++d%C3%A1n+%C3%A9kszerek+%C3%A9s+v%C3%A1s%C3%A1r