Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt zárva tart, ezért 2017. szeptember 4-től nem látogatható.
Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép
 

Lezárult az Iparművészeti Múzeum tervpályázata!

 

Az Iparművészeti Múzeum augusztus 10-én, pénteken 10 órakor tartja nemzetközi építészeti tervpályázatának nyilvános eredményhirdetését a múzeum Üvegcsarnokában.

 
Az összes beérkezett tervet kiállítjuk, így a nagyközönség a szakértő zsűri által legjobbnak ítélt tervek mellett az összes munkáról véleményt alkothat. A kiállítás augusztus 10-tőlszeptember 5-ig lesz látható, a belépés ingyenes. 

 
 Az Iparművészeti Múzeum áprilisban hirdette meg tervpályázatát, amely az intézmény megújulását, világhírű gyűjteményeinek hozzáférhetőségét, a "nagy kicsomagolást" és a Lechner-palota újjászületését célozza. A pályázati dokumentációt 42 építésziroda vásárolta meg.
 
 A pályázatoknak ki kellett térniük a rendkívül rossz állapotban lévő épület építészeti, műszaki, műemléki rekonstrukciójára, a teljes kiállítási rendszer újraformálására, figyelembe véve az épület funkcióinak átszervezését, jelentős területek felszabadíthatóságát. A műtárgyállomány elhelyezése során a legszigorúbb műtárgyvédelmi feltételeknek megfelelő tereket kellett kialakítani.
 
 A dokumentáció része a Hőgyes Endre utcai, megvalósulatlan épületszárny helyének beépítése, az épület építészeti "befejezése", a régi és új épületrészek olyan egységének létrehozása, amely funkcionálisan és esztétikailag a legmagasabb színvonalat képviseli. Cél az üzemeltetési kérdések átgondolása, a környezettudatos, gazdaságos működtethetőség biztosítása.
 
 A tervpályázattal kapcsolatos dokumentumok (köztük a rekonstrukció tervezési programja) honlapunkon olvashatók: www.imm.hu/tervpalyazat
 
Csatlakozzon a Facebookon Ön is az Iparművészeti Múzeum rajongóihoz!

 

 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/newsletter/view/115,IMM.hu+h%C3%ADrlev%C3%A9l+-+2012++Az+IMM+tervp%C3%A1ly%C3%A1zata