Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt zárva tart, ezért 2017. szeptember 4-től nem látogatható.
Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

  _ _
   

2010. május 9. vasárnap
Kreatív piknik - Tükörben a Világ
10.00 - 13.00 Madárbarát Kert és odúbörze (Magyar Madártani Egyesület)
Madáritató készítés, sziluett-, toll és hangfelismerő játékok. Lehetőség lesz megismerni a kert madarait, szokásaikat és az őket segítő tavaszi és kora nyári feladatokat. Ha ügyes vagy, és velünk játszol, madaras ajándékokat is nyerhetsz!

10.00 - 13.00 A zöldjavak és a komposztálás (SZIKE Egyesület)
Hulladék-megelőzés környezetbarát módon. Komposztálási praktikák a társasházaktól a kiskertekig. Próbáld ki a KOMPOMATÁT, és tudj meg többet! Vegyél rész a Komposztszafarin, és ismerd meg a komposztálóban szorgoskodó élőlényeket! Jelentkezz a fővárosban zajló házi komposztálási programokra!

10.00 - 13.00 Megújuló energiás házi praktikák, Környezeti Társadalomkutató Csoport (ESSRG). Házi készítésű légkollektor építése a látogatókkal közösen. Fényképes/videós vetítés a házi készítésű napenergiás aszalóról és a vizes napkollektorról. Bevezetés a szalmabálás szigetelés rejtelmeibe.
11.00 - 12.00 Alma zenekar: “ÖKO-Riadó!” – koncert
Az ÖKO-Riadó! a környezetvédelmi szemléletformálásról szól, a természetvédelemtől az egészséges életmódig.

12.00 - 15.00 Vegetáriánus receptcsere és ételkóstoló, Repka Ágnes, Zöld Fiatalok Egyesület

    _
 

2010. április 14 - május 16.
Tükörben a Világ - Ingyenes kiállítás az emberi természetről és a fenntartható fejlődésről - már 3000-en látták!
Mire van szüksége egy emberi lénynek? Egy korty vízre, betevő falatra, szerető ölelésre, biztonságos közegre, szabadságra... A boldogságot sokféle módon keressük, és minden egyes lépésünk kihat a természetre és embertársaink életére is.
Az Iparművészeti Múzeumban 2010. április 14. és május 16. között az érdeklődők ingyenesen barangolhatnak a fenntarthatóság ösvényén.
Az itt bemutatkozó „Tükörben a Világ” kiállítás arra tesz kísérletet, hogy művészi formában és művészi eszközökkel mutassa be az ember és a természet viszonyát.
Melyek a legfontosabb igényeink? Hogyan tudnánk ezeket kielégíteni anélkül, hogy a bolygó létét és az emberi élet minőségét veszélyeztetnénk? Bejelentkezés ingyenes tárlatvezetésre: tukor@okopack.hu Bővebben!

    _

 

2010. május 8-9-10.
Nagytétényi Kastélymúzeum: "Korok - virágok"

A kastélymúzeum immár hagyományosan - összekötve múltat s jelent - minden év májusában virágdíszben várja látogatóit, hogy a hosszú telet követően vidám színekkel és virágillattal töltse fel lelkünket. Évszázadok lakókörnyezetét, zenéjét és virágdíszítési divatját ismerhetik meg azok, akik ezen a hétvégén végigjárják e fővárosi „vidéki kastély” 28 termét. Ebben az évben a történeti korokat idéző virágkompozíciók mellett a MOME hallgatóinak és a Budapest Kortárstánc Főiskola művészeinek performansza is életre kelti a kastélyparkot, ahol az árnyékot adó fák alatt a gyerekek koszorút fonhatnak, papírvirágot vagy szélforgót készíthetnek. Nem marad el a virág-, fűszernövény- kézműves és iparművészeti vásár, a virágkötészeti bemutató és a kedvelt promenádhangverseny sem. Bővebb információ!

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/newsletter/view/18,IMM+-+Kreat%C3%ADv+piknik+m%C3%A1jus+9-%C3%A9n+vas%C3%A1rnap!