Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt zárva tart, ezért 2017. szeptember 4-től nem látogatható.
Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép
Kreatimm - Design elvitelre!
  _ _
Kreatimm - Design elvitelre!   2010. október 3. vasárnap, 10-18 óráig
Őszi Kreatimm – Az Iparművészeti Múzeum kortárs design vására

Októberi vásárunk az innováció fogalmára épül. Nemcsak azért, mert a Design Héten kerül megrendezésre, hanem azért is, mert ez a fogalom a szakmai fejlesztésre, az új ötletek megvalósítására irányul. Szeretnénk, ha az innovatív design meghonosodna a Kreatimm vásárokon, ezzel is elérhetővé téve a magyar iparművészetnek ezt a területét. Az innováció nem feltétlenül a megvásárolható tárgyak kiállítását jelenti, hanem lehetőség arra, hogy a művészek megvalósításra váró terveikkel jelenjenek meg a „piacon”. Olyan elképzelések kerülhetnek elő, amelyek már régóta várják, hogy egy megrendelő vagy befektető megtalálja őket. Egy iparművészeti és design vásár alkalmas arra, hogy a megszokott tárgyak mellett megjelenjenek nagy szabású elképzelések is, és ennek, úgyvéljük, kitűnő színtere az Iparművészeti Múzeum.
Textil, fém, fa, üveg vagy kerámia, műanyag, gumi és újrahasznosított alapanyagból a legkülönfélébb funkciójú használati és dísztárgyak megjelenésére számítunk. Tovább!

     
 

Trendalapozó a Kreatimm vásáron– Ne csak a szobádban rakj trendet! - Gyermek divattanácsadás és műhely a Kreatimm vásáron
Programunk célja, hogy teret adjunk a család közös divatötleteinek. Minden gyermekben szunnyad a divát iránti fogékonyság, amit divattervező segítségével szeretnénk felébreszteni. Bár egyre több divattervező foglalkozik gyermekruhák tervezésével, az is egyre fontosabb, hogy a gyerekek játék közben maguk is szívesen foglalkoznak a divattal. Vegyük őket komolyan, segítsünk nekik, hagyjuk, hogy megalapozzák a jövő divatját saját maguk számára. Ismerkedjünk együtt a divattal, rakjunk trendet a gyerekszobába!
A tervezők és gyerekek egymásra találásában szeretnénk segíteni azzal, hogy olyan divattanácsadást szervezünk, amelynek főszereplői a gyerekek. Várunk mindenkit 3 éves kortól, aki szeret öltözködni és aki nem. Várjuk a szülőket, akik szeretik öltöztetni a gyerekeiket, szeretik a designt és szeretnék, ha a gyerekeik követnék-, vagy diktálnák a divatot.
Alkossuk meg közösen a 2010/11-es őszi/téli családi trendet, és segítségünkkel legyenek vidámabbak a sapkák, sálak, kabátok, táskák, verjük vissza a sötétben felvillanó fényeket, legyen trend a biztonságot adó, fényvisszaverő ékszer és kiegészítő! Tovább!

     
    Tükörreflex - Az ipar művészete/ a művészet ipara, avagy a design háttere… az őszi Kreatimmon 15 órától
Az őszi Kreatimm alkalmával beszélgetést szervezünk, ahol a Kreatimm művészeivel, valamint gyűjtőkkel és egyszerű felhasználókkal a design trendekről esik szó.
A felhasználók: A trendek megfordulni látszanak, és úgy tűnik, hogy az egyedi, egyéni igényeket kielégítő darabok, a személyes stílusok megerősödése várható. Az egyéni szükségletek és saját elképzelések felülírhatják-e a tervezők által kialakított trendeket, nemcsak az öltözködésben, hanem a környezetalakításban és a tárgykultúrában?A gyűjtők: Mi az értékbeli különbség a szériatermékek és az egyedi tárgyak között? A gyűjtők elképzelései változnak-e az aktuális trendek hatására? Egy közgyűjteményben elhelyezett használati tárgy – például ékszer – nem tölti be eredeti funkcióját, hanem polcok, fiókok mélyén várja a kiállítást. A magángyűjtőknek van lehetőségük viselni az ékszereiket. Így a kérdés fordítva is feltehető, a művészek szeretik-e, ha azonnal közgyűjteménybe kerül a munkájuk?
A művészek: Milyen trendek szerint készítik termékeiket, kollekcióikat? Hol keresik a „piacot”, és kapnak-e ebben valamilyen segítséget? Hogyan tudják megoldani a gyártást? Milyen esélyt látnak a magyar ipar rehabilitációjára?
A múzeum: Milyen szerepe lehet a múzeumnak ebben a struktúrában?
Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat. Moderátor: Szabó Eszter Ágnes, az Iparművészeti Múzeum kortárs művészeti kurátora.
    _

 


Mercedes-Benz Design - Az alkotás művészete

 

2010. október 1-10.
További Design Hét programok az Iparművészeti Múzeumban 

2010. október 1. péntek, 22.00
Manier Divatház 2010. őszi/téli kollekciójának bemutatója - „Let’s Misbehave!”

A Manier őszi divatbemutatóját a 20-30-as évek világa inspirálta, ezt a korszakot idézi meg stílusában, hangulatában. A kor alaphangulatát meghatározó dzsessz klubok világát, ahol az „új nő”, a garçonne is rövid hajjal, bubifrizurával, vérvörös ajkakkal, forradalmian férfias ruhadarabjaival - melyeket a flitterek, gyöngyök, csipkék és selymek mégis frivol nőiességgel ruháznak fel – a férfiakkal együtt dohányzik, repül, autót vezet, mulatozik, és féktelenül táncol… Tovább!

2010. október 7 – november 14.
„Mercedes-Benz Design - Az alkotás művészete”
A nagyszabású kiállítás bepillantást enged a Mercedes-Benz márka designjának jelenébe és jövőjébe. A tárlat a hazai és nemzetközi design népszerű bemutatóhelyén, az Iparművészeti Múzeumban mutatkozik be a Design Héten. Apropóját a Mercedes-Benz új, kecskeméti gyártóüzemének létesítése, illetve a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel karöltve egy újabb tervezési projekt kezdeményezése adta. A különleges design-kiállítás a nagy múltú márka történelme mellett szemlélteti a Mercedes-Benz Design tervezőinek munkamódszereit is. Tovább!

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/newsletter/view/26,IMM+-+Kreatimm+design+v%C3%A1s%C3%A1r+vas%C3%A1rnap!