Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt zárva tart, ezért 2017. szeptember 4-től nem látogatható.
Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

 
   


Ingyenes napok az Iparművészeti Múzeumban!

2010. október 23-án a nemzeti ünnepen, illetve október 25-én az Iparművészeti Múzeum napján a múzeum 10-18 óráig nyitva tart. A kiállítások ingyenesen megtekinthetők!

     
 

2010. október 15-étől az Iparművészeti Múzeum főigazgatója dr. Takács Imre
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium minisztere 2010. október 15-én a Fővárosi Munkaügyi Bíróság jogerős ítélete alapján Takács Imrét megerősítette az Iparművészeti Múzeum vezetői megbízásában.
A főigazgató október 18-ai sajtótájékoztatóján beszélt egy új kiállítási struktúra megalkotásáról, amelynek legszilárdabb alkotóeleme az állandó kiállítás, a nagy időszaki kiállítások, valamint a kortárs művészek bemutatkozását szolgáló kamara-kiállítások létrehozása. Tervei között szerepel egy budapesti szőnyegmúzeum és szőnyeg-restaurátorközpont megalapítása; a műtárgy-digitalizálás fellendítése és egy korszerű múzeumi fotóarchívum felépítése. Az új főigazgató egyik legfontosabb feladatának az épületrekonstrukciót tartja, amellyel többek között új és megnövelt méretű kiállítóterek, korszerű közönségszolgálati tereket nyerhet a múzeum. Mindemellett beszélt arról a törekvéséről is, hogy a múzeum új kommunikációs stratégiát dolgoz ki, széleskörű tevékenységének segítésére.

  _ _
    Az alkotás művészete - Mercedes-Benz design
2010. november 14-ig

A Mercedes-Benz új design-filozófiájába nyerhet betekintést a látogató a  Design Héten nyíló új kiállításunkon. Ritkán látható koncepcióautókat, még fejlesztés alatt álló autókat, valamint az új szupersportkocsit, az SLS AMG-ét és ezek fejlesztési folyamatait ismerhetik meg a design és a technológia szerelmesei. Ezek a valódi autóipari műalkotások egyszerre sugallnak szépséget és érzékiséget, modernitást és avantgarde stílust. A technikai szempontok és az esztétikai elvárások kölcsönösen inspirálják egymást. A modern technológia szerves része a designnak, mely a márka identitását alapvetően meghatározza.
Mercedes-Benz tervezői bepillantást engednek a kulisszák mögé, megmutatva, hogyan formálódik a márka autóinak designja az első skicctől az elkészült modellig. A néző megtapinthatja, megcsodálhatja és megértheti az autentikus designt, megismerheti, hogy mely elemektől válik összetéveszthetetlenné a Mercedes-Benz, ugyanakkor egy pillantást vethet a jövőbe is...  Tovább!
Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/newsletter/view/29,IMM+-+Ingyenes+napok+az+Iparm%C5%B1v%C3%A9szeti+M%C3%BAzeumban