Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt zárva tart, ezért 2017. szeptember 4-től nem látogatható.
Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép
 
  _ _
 

Megvalósult művek 2010
2010. november 26 - 2011. január 9.

A világítás – megvilágítás – vetítés hármassága által válik különlegessé a most nyílt "Megvalósult művek" című iparművészeti és design kiállításunkon. Megjelennek egyedi plasztikák, szériában gyártott használati tárgyak, ipari formatervek, ékszerek stb. Az összekötő kapocs a fény, ami szinte minden műfajban megjelenik. A művészek munkáikkal világító testeket és árnyjátékkal működő mintavetőt fejlesztenek, vagy éppen az általuk készített üveg plasztikát, tűzzománc képet, porcelánt szeretnék a fény útjába állítani úgy, hogy abban és az által érvényesüljön a legjobban. Ezek a művek annyira meghatározóak, hogy a kiállítás többi tárgyát is bevonják a játékba, így a megvilágítás lesz természetük, anyagaik és a bennük rejlő gondolatok bemutatásának a kulcsa, ami meghatározza a 2010-es kiállítás atmoszféráját.

     
  Karácsonyi Kreatimm vásár - Design elvitelre!
2010. december 4-5. szombat, vasárnap, 10-18 óráig

Az Iparművészeti Múzeum hagyományos vására megújult formában, igazi budapesti karácsonyi hangulattal vár mindenkit!
Itt az igényes tárgyak mellett alkotóik is bemutatkoznak! 145 művész, a kortárs magyar iparművészet legjava kínál ajándékötleteket az ünnepre. Divatcsarnok nőknek és férfiaknak, ékszerek, kiegészítők, kerámia, lakástextil, etno és Budapest sarok, újrahasznosított művészet, játékok, gyermekdivat-tanácsadás és trendalapozó, koncertek, ajándékcsomagolás, Lukáts Kató tervezte csomagolópapírok, bioételek, -italok és sok más Budapest legszebb szecessziós palotájában! Nyereményjáték a vásár Facebook oldalán! 

 

     
 

Koncertek a karácsonyi Kreatimm vásáron 
Sajtkukacz – díszvendégünk Lackfi János költő 
2010. december 4. 16 óra

Míg a szülők a karácsonyi vásárban válogatnak művészeink alkotásai között, addig a gyerekek a Sajtkukacz együttes új, Radírmocsok című lemezéről, Lackfi János megzenésített verseit hallgathatják meg.
2010. december 5. 16 óra
A Romano Glaszo (Cigány Hang) népzenei együttes
koncertjén roma és gadzso gyerekek közös tánc- és énekprodukciója által mutatkozik be a valódi, népi gyűjtésen alapuló cigányzene. Az együttest a vásáron ötvösként bemutatkozó Varga Heléna egészíti ki énekesként.

     
  Karácsony a kastélyban - Nagytétényi Kastélymúzeum
2010. december 4 - 2011. január 2.

A kastélymúzeum immár nyolcadik alkalommal ad lehetőséget több mint negyven kiváló, kísérletezőkedvű kortárs iparművésznek,  hogy hagyományos anyagokkal dolgozva vagy éppen legmerészebb terveit megvalósítva fenyőfákat varázsoljon karácsonyfává a kastély 28 termében. A 14-19. század lakberendezését idéző tárgyak és iparművészek egyedi karácsonyfadíszei különleges hangulatot teremtenek a barokk kastélyban. A kifejezetten erre az alkalomra készült fenyőfadíszek és a kastély adottságai együttesen emelik az ünnep fényét, s a díszes fenyőfákat csodálva mi is elmerülhetünk egy pillanatra a mesterien megmunkált anyagok, szép formák és szemet gyönyörködtető színek világában. További progarmok!
Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/newsletter/view/32,IMM+-+kar%C3%A1csonyi+Kreatimm+v%C3%A1s%C3%A1r