Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt zárva tart, ezért 2017. szeptember 4-től nem látogatható.
Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép
 

Az Esterházy család 21 darabos öltözékegyüttese páratlan ritkaság, hiszen Közép-Európában hasonló főúri ruhatár nem maradt fenn. Az egyedülálló kosztümsorozattal együtt közel 70 darabot számláló, lóöltözeteket, valamint házöltözeteket is magába foglaló Esterházy-textilgyűjtemény megismertet a 16–17. századi magyar és külföldi művészek és műhelyek remekeivel, és bepillantást nyerhetünk a magyar főnemesi családok életmódjába, szokásaiba is.

A textilekkel együtt ötvösmunkák és Esterházy családtagokat ábrázoló festmények, metszetek teszik teljessé a kiállítás nyújtotta élményt. A kiállítással egy időben jelenik meg a gyűjtemény tudományos szakkatalógusa, amelyből az érdeklődők megismerhetik az egyes tárgyakra vonatkozó, egykorú forrásokat és analógiáikat.
 
 

 Nyitva: kedd-vasárnap 10-18 óráig. Hétfőn zárva.
 1091 Budapest, Üllői út 33-37. www.imm.hu
 Tel.: +36 1 456 5107, e-mail: info@imm.hu
  

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/newsletter/view/36,IMM+-+F%C5%91%C3%BAri+%C3%B6lt%C3%B6zetek+az+Esterh%C3%A1zy-kincst%C3%A1rb%C3%B3l