Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt zárva tart, ezért 2017. szeptember 4-től nem látogatható.
Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

2011. november 25. péntek 16.00
Náva Hamdelan – iráni koncert
A zenekart két híres művész Manucher Abdallahi és Ali Akbar Khadem alapította 2007-ben Teheránban. A mára már hattagúra bővült zenekarhoz az utóbbi években több híres zenész is csatlakozott. A zenekar tagjai: Manucher Abdollahi – zeneszerző, költő, a zenekar vezetője; Ali Akbar Khadem – ütőhangszerek; Mehdi Zare – kamancheh; Mirhaider Motavalli - basszusgitár, tar, ének; Kianoosh Ehszani – ének; Raszul Zomorodi - ney; S. Bani Amryan - daf.

Az együttes a korai időszakban főleg iráni egyetemeken lépett fel, majd idővel külföldről is számos meghívást kaptak. Koncerteztek már többek között Indiában, Örményországban, Ausztriában, Horvátországban, Szlovéniában. Mindenhol nagy sikereket arattak hagyományos és modern zenei elemeket is felvonultató zenéjükkel.
A zenekar mellett több iráni képzőművész is ellátogat hozzánk, hogy bemutassák alkotásaikat (zománcképeket, miniatúrákat stb.) 14 órától.
Helyszín:
díszterem
Belépő: a múzeum minden kiállítására érvényes belépőjeggyel, felnőtt 2000 Ft, diák 1000 Ft.

A zenekar további koncertjei: november 22. Tiszavasvár, november 23. Gyöngyös, november 24. Jászberény, november 26. Békésszentandrás


A koncert szervezője az Iráni Iszlám Köztársaság Nagykövetsége.
 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/programs/view/119,N%C3%A1va+Hamdelan+%E2%80%93+ir%C3%A1ni+koncert.+Perzsa+kultur%C3%A1lis+napok+Magyarorsz%C3%A1gon?type=archive