Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt zárva tart, ezért 2017. szeptember 4-től nem látogatható.
Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Január 22-én elbúcsúztatjuk nagysikerű „Főúri öltözetek az Esterházy-kincstárból” című kiállításunkat. A tárlat hímzett bársonyok, selymek, nemesfémzsinórok, gombok, zománcmunkák, csipkék mellett főúri viseletek és pompás lóöltözetek sokaságával kápráztatta el azt a több mint 34000 látogatót, akik a kiállítás egy éves időtartama alatt megfordultak nálunk.
A tárlat búcsúztatása egy különleges alkalmat kínál arra, hogy mindenki a neki tetsző személyes emlékkel térjen haza a kiállításról. A zárónapon öltözködéssel, napjaink viseletét színesítő díszekkel foglalkozunk. Még a kiállítás molinóját is levesszük az épület homlokzatáról, hogy táskákat és kiegészítőket varjunk belőle, így a nap végén az Esterházy-kincsek egy-egy „darabjával” távozhat majd mindenki.
Új életre kelnek, és új értelmet nyernek a hagyományos díszítő motívumok, ha kedvenc ruhadarabjainkat ékesítjük velük! A nap során kicsik és nagyok három Esterházy-textíliáról vett motívum segítségével saját ruhatárukat is gazdagíthatják egy-egy nyomott mintás, hímzéssel, gombokkal, zsinórokkal díszített kiegészítővel.
Ha te is szeretnél egy egyedi, az Esterházy-textíliákról kölcsönzött mintájú pizsamát vagy egyszerűen unod az egyszínű pólóidat, hozd magaddal bármelyik ruhadarabodat, és fesd rá az a kiállítás motívumait!
A családi délelőttön a gyerekek közül a legbátrabbak megmérettethetik magukat a kincstárnok-jelölt versenyben is, ahol játékos tárlatvezetés keretében járhatják végig az Esterházy-kincstár becses darabjait, miközben próbára teszik ügyességüket, tudásukat és megfigyelőképességüket.
A szülők és nagyszülők közben a kiállítás rendezőjének avatott tárlatvezetésén vehetnek részt, ahol az is kiderül, hogy a gyönyörűen felújított öltözetek, dísznyergek és ötvöstárgyak a súlyos háborús sérülések után milyen restaurálási folyamat eredményeképpen nyerték vissza eredeti állapotukat.

Részletes program
Műhelyfoglalkozások az üvegcsarnokban

13:00 – 16:00 Táskakészítés
Szitanyomás hozott textilekre
Ékszer- és buzogány készítés
Tárlatvezetések
Gyerekeknek
13:30 Kincstárnok kerestetik! – játékos tárlatvezetés az Esterházy-kiállításban, utána ruhapróba (a kiállítás folyosóján)
15:00 Kincstárnok kerestetik! – játékos tárlatvezetés az Esterházy-kiállításban, utána ruhapróba (a kiállítás folyosóján)
Felnőtteknek
13:00 Az életre kelt kincsek – szakmai vezetés az Esterházy-kiállításban
14:30 Az életre kelt kincsek – szakmai vezetés az Esterházy-kiállításban

Hozd magaddal a nagypapát is!
Kedvezményes jegy január 22-ére (érvényes minden kiállításra és családi nap programra):
családi jegy: 2000 Ft (2 felnőtt+2 vagy 3 gyerek + 2 vagy 4 nagyszülő, tehát akár 9 fő);
felnőtt 2000 Ft, gyerek 6 év alatt ingyenes, 6 év felett 1000 Ft.
 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/programs/view/124,Csal%C3%A1di+nap+az+Esterh%C3%A1zy-ki%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1s+z%C3%A1r%C3%B3napj%C3%A1n?type=archive