Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

JÁTÉK A KASTÉLYBAN
2014. június 21., 16.00-23.00 óra között

 

A Nagytétényi Kastély ebben az évben negyedik alkalommal várja a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján, idén különösen játékos programmal.

Aki a Nagytétényi Kastélyban vált karszalagot, az a nyugta ellenében, egyszeri alkalommal 15% kedvezményt kap a Tropicariumban maximum 2 felnőtt és 2 gyermek számára a teljes árú belépőjegy árából, 2014. augusztus 31-éig.

A barokk kastélyban mindenki nyomozhat, kosztümbe öltözhet, alkothat, világzenei koncertet hallgathat és belekukkanthat a bútorok titkos fiókjaiba!

Várunk szeretettel!

  • 17.00-18.00: „A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni?” 

Kézműves foglalkozás gyerekeknek: készítsd el saját játékodat saját kezeddel, alkoss és játssz kedvedre!

 

  • 18.00-19.00: „Titkos út” - A Túlpart együttes gyerekelőadása

A Túlpart együttes játékosan komoly koncertje gyerekeknek és felnőtteknek. XX. századi magyar költők verseit énekelve követjük végig vándorútján a mesebeli szegény kondáslegényt, akit egy ördögi kecskedudás keltette vihar egészen a világ széléig sodor, hogy ott Cickom boszorkány "mihaszna" lányába szeressen bele éppen...

 

  • 18.00-19.00: Kosztümös tárlatvezetés a Bútorművészet a gótikától a biedermeierig c. állandó kiállításban.

A kastély 28 termében szakavatott vezető kísér bennünket végig, elmesélve a bútoroknak és magának a kastélynak a történetét, titkait, a több száz éves bútorművészet és bútorkészítési technikák rejtelmeit – miközben különböző korok régi ruhadarabjait jelképesen magunkra öltve részesei lehetünk e letűnt koroknak.

 

  • 19.00-20.30: „Kertek és kertelők” – Játék a kastélyban.

Élő szereplős, nyomozós játék gyerekeknek és játékos kedvű felnőtteknek a Kastély parkjában.

Részletek:
ÚJABB NYOMOZÁS INDUL A NAGYTÉTÉNYI KASTÉLYBAN!

Egy év után ismét rejtélyes eset történt a Nagytétényi Kastélyban. Ahogy azt mindenki tudja, szeretett grófnőnk parkja és állatkertje messze földön híres. De azt eddig senki sem sejtette, hogy egy féltve őrzött újabb virág-csoda is kinyílt idén a kertben. A hétvégén grófnőnk elárverezi a virágot, és az árverésből befolyó összeg a grófkisasszony hozománya lesz. Ám a héten különös események sorozata vette kezdetét, és most hírnév, házasság mind veszélybe került! Kiderül-e, hogy mitől lett kiütéses a grófnő lánya? Rájönnek-e, hogy hol és miféle titkos üzenetek cserélnek gazdát? S mi lesz a különleges virág sorsa?

Segíts Te is, nyomozzuk ki együtt a Múzeumok Éjszakáján, hogy mi történt! A nyomozás közben felfedezzük a kastély ritka értékeit, bepillantást nyerünk a lakók életébe és az állatkertben megismerkedünk a Tropicarium egzotikus állataival is.
 

 

  • 20.30-21.30: A Góbé zenekar koncertje a parkban.

Góbé? Röviden: népzene, komolyzenei alapokon, a világzene felé nyitva. A zenekar 2007-ben alakult Budapesten, tagjai Kiss B. Ádám (hegedű, brácsa, ének), Vizeli Máté (hegedű, brácsák, gitár, koboz, vokál), Egervári Mátyás (cimbalom, dudák, furulyák, tambura, ütősök, vokál), Csasznyi Imre (tambura, brácsa, ének), valamint Timár Márton (nagybőgő, vokál). Részletek az együttesről.

 

  • 21.30-22.30: Bútorok titkos fiókjai

 Késő esti rendhagyó tárlatvezetés a Bútorművészet a gótikától a biedermeierig c. állandó kiállításban, ahol a bútorok belső, sokszor titkos vagy éppen elmés részeire, fiókjaira és szerkezeteire is fény derül.

 

Vendégünk a TROPICARIUM és lakói:


Állati kvízek, barátkozás kígyókkal, gekkókkal és madárpókkal, valamint simogatható tengerimalac és nyuszi vár mindenkit.

A parkban logikai fejtörőkkel, óriás játékokkal tehetik próbára magukat a látogatók és vendégünk a Tropicarium.

 

Támogatóink:

                     

 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/programs/view/311,M%C3%BAzeumok+%C3%89jszak%C3%A1ja+a+Nagyt%C3%A9t%C3%A9nyi+Kast%C3%A9lyban?type=