Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Ismerje meg a modern éremművészet francia úttörő művészeit egy órás tárlatvezetésünk keretében!

A mintegy 270 francia érmet és plakettet bemutató tárlat a 19. század közepétől a 20. század negyvenes éveiig ismerteti a francia-magyar éremművészet legjelentősebb alkotóit és alkotásaikat.
A kiállításban bemutatott alkotásokat az ÉKE tagjainak magángyűjteményéből válogattuk, kiegészítve a Magyar Numizmatikai Társulattól és az Iparművészeti Múzeumtól kölcsönkapott tételekkel.
A kiállítást, melyhez hasonló érembemutató az Iparművészeti Múzeum 1924-es éremkiállítása óta nem valósult meg, a 150 éve született Procopius Béla emlékének szenteljük.
A kiállítás kurátora: Pandur Ildikó

További részletek a kiállításról: www.imm.hu/francia_magyar_eremmuveszeti_kiallitas

A tárlatvezetést tartják:
Héjja Imre éremművészeti konzultáns
Szakács Béla éremművészeti szakíró

A programváltozás jogát fenntartjuk.
A rendezvények látogatói elfogadják, hogy a rendezvény ideje alatt róluk kép- és/vagy hanganyagok készülhetnek promóciós és projektadminisztrációs célból. A rendezvények látogatói tudomásul veszik és elfogadják, hogy a rendezvényen történő részvétellel hozzájárulnak ahhoz, hogy a kép- és hangfelvétellel és a rendezvényen történt részvétellel nyert személyes adatokat a Adatkezelési tájékoztatóban megjelölt célból és feltételekkel az Iparművészeti Múzeum kezelje. A rendezvények látogatói tudomásul veszik, hogy a kép- és hangfelvétel készítése miatt az Iparművészeti Múzeummal szemben kártérítési igény nem nyújtható be.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/programs/view/497,T%C3%A1rlatvezet%C3%A9s+a+Francia-magyar+%C3%A9remm%C5%B1v%C3%A9szeti+ki%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1sban?type=archive