Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Készítsen szelfit a Ráth György-villa fagyöngy csillárja alatt december 3. és 19. között, és nyerje meg a Guerlain parfüm ajándékcsomagok egyikét vagy a két fő részére szóló programbelépőt és könyvcsomagot.

A Játék menete

 1. Keresse meg a Ráth-villa földszintjén a brit művészet termét, és készítsen szelfit a fagyöngy csillár alatt december 3. és 19. között egyedül vagy partnerével. A csillár alatt, a hagyományokhoz híven, csókot is lophat vagy küldhet! A fagyöngy jelentéséről lentebb olvashat.
   
 2. Töltse fel a képet saját publikus Instagram oldalára, és a #monguerlain #kissrath hashtageket se felejtse el feltüntetni!
   
 3. Ha nincs Instagram oldala, küldje el a képet email-ben az e-mail küldés címre (info(kukac)imm.hu), és írja meg nekünk a nevét és a telefonszámát is!
   
 4. A látogatás során kérjük, tartsa be a Ráth György-villa házirendjét! A kiállított tárgyakat, bútorokat és a csillárt ne érintse meg!
   

A nyeremények

A Guerlain magyarországi forgalmazójának felajánlása:
• 2 db női parfüm: az új Guerlain Mon Guerlain Intense edp 50ml
• 1 db férfi parfüm: Guerlain L’Homme Ideal COOL edt 50ml

Az Iparművészeti Múzeum Múzeumpedagógiai Osztályának felajánlása:
• 2 db 2 fő részére szóló belépőjegy a Ráth György-villa 2020-as programjainak valamelyikére (a nyertes választja ki), illetve a Ráth György-villa kiadványcsomagja

A nyertesek kiválasztására 2019. december 20-án kerül sor. A nyerteseket Instagram üzenetben vagy telefonon, illetve sms-ben és email-ben értesítjük.

Csók a fagyöngy csillár alatt…

A brit terem fagyöngy függőlámpája a 19. század végén készült, alkotója Jungfer Gyula, a századfordulón élt, európai hírű díszműkovács. A lámpa függesztőjéhez különféle motívumok csatlakoznak: faágat tartó madárláb, makkos tölgylevél díszek. Az apró ágakat pedig fagyöngycsokor díszíti.

A fagyöngy igazi karácsonyi szimbólum, a megbocsátás, a szeretet, az elevenség és a termékenység jelképe. Angolszász hagyomány szerint, akik fagyöngy alatt csókot váltanak, azoknak a szerelme örökké tart…

Parfümök a századfordulón

A parfüm évszázadokon keresztül igazi luxus volt Európában. Majd 1889-ben megszületett a szintetikus előállítású, modern parfüm, amelynek összetevői a vanília és a kumarin voltak. Később a virágillatok (rózsa, orgona, gyöngyvirág, jázmin és ibolya) domináltak. A parfüm, bár olcsóbbá és elérhetőbbé vált, továbbra sem a mindennapok kellékét, hanem az ünnepnapok luxusát jelentette a polgárság számára.

A „boldog békeidőkben” nagy gondot fordítottak a csomagolások megtervezésére. Gyűjteményünk féltve őrzött kincsei között is található több csodás darab René Lalique üvegcséi közül. A francia Guerlain parfüm már a századfordulón használatban volt. Egykori és a mostani kiszerelése nagyon hasonló.

 

Letölthető anyagok

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/programs/view/520,Fagy%C3%B6ngy+csill%C3%A1r+szelfi+nyerem%C3%A9nyj%C3%A1t%C3%A9k?style=accessible