Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Ezen a délutáni programon a restaurálásé lesz a főszerep. A Ráth György-villa Drágakőre festve c. időszaki kiállításához kapcsolódóan kapunk képet arról, hogy Antonio Tempesta súlyosan sérült alkotása milyen restaurálási munkát követelt, és megtudhatjuk azt is, milyen kihívásokkal szembesül, hogyan és mivel dolgozik a restaurátor.

Részletes program:

15.00-16.00 Kovács András (az Iparművészeti Múzeum fa- és bútorrestaurátora)
Bevezetés a restaurálás rejtelmeibe, avagy hogyan dolgozik a fa- és bútorrestaurátor?

Az előadás és a workshop során kiderül, hogy milyen jellemző restaurátori problémák merülnek fel a bútorok esetében: sérülések, károsodások, szakszerűtlen beavatkozások és megoldások is felfedésre kerülnek. A farestaurálás során használt anyagok és technológiák konkrét esetekkel, fényképekkel és eszközökkel kerülnek bemutatásra.

16.00-17.30 Kuna Ágnes (a Szépművészeti Múzeum festőrestaurátora)
Egy kuriózum újjászületése

Az Iparművészeti Múzeumban előkerült műtárgy helyreállítása nem mindennapi kihívás volt a restaurátorok számára. A feladat összetettsége több társszakma bevonását igényelte. A két oldalon festett, vékony kőlap feltárása, a kő hordozó kiegészítése, a széttört darabok összeragasztása és a kompozíció hiányzó részleteinek rekonstruálása jelzik a munka legfontosabb állomásait. Az előadásban azonban szó lesz a restaurálás teljes folyamatáról, mindazokkal a nehézségekkel együtt, amelyek megkülönböztették a szokványostól.

Belépőjegy: 1 500Ft/fő
További kedvezmény nem érvényesíthető
 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/programs/view/529,%C3%89rt%C3%A9kment%C3%A9s%2C+avagy+f%C3%B3kuszban+a+restaur%C3%A1l%C3%A1s?style=accessible