Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Számtalan program vár a Körforgásban: Romani Design című időszaki kiállítás látogatóira szeptember 24.-január 2. között a Ráth György-villában.

Kurátori tárlatvezetéseket tart Horváth Judit, a kortárs dizájn gyűjtemény vezetője csütörtökönként, 17 órától: szeptember 30-án, október 7-én, 14-én és 21-én, november 11-én és 25-én, valamint december 2-án és 9-én.

Jegyvásárlás: https://bit.ly/2ZcTfmI

A tradicionális roma viseletek közegét jelentő mindennapok titkaiba pillanthat be a Sűrű szövet – a tradíció című október 7-i program közönsége. A 18 órakor kezdődő eseményen szó lesz a roma öltözködéskultúra kódjairól, valamint arról: milyen az, amikor a közösséghez való tartozást a viselettel fejezik ki. Kiderül, milyen szabályok jellemzik a roma viseletet, mi a színek jelentése és az is, mennyire sűrű szövet a roma hagyomány. A beszélgetés résztvevői: Varga Erika és Varga Helena (Romani Design), valamint Sztojka Zoltán, Horváth Judit.

Jegyvásárlás: https://bit.ly/3u3zp8R

A lakásdekorációtól az ajándéktárgyakig bármi elkészíthető október 10-én, 15 órától a Romani Design kreatív családi divat workshopján. A résztvevőknek a műhelymunka elején exkluzív tárlatvezetést tartanak a tervezők.

Jegyvásárlás: https://bit.ly/2W3DcXl

A Múzeumok Őszi Fesztiválján szintén lesznek a kiállításhoz kapcsolódó események. November 4-én, 18 órától A templomtól a női emancipációig című program várja az érdeklődőket. A beszélgetés témája a női minták és szerepek, valamint a résztvevők – Varga Erika, Varga Helena tervezők, továbbá az egyik társkurátor, Farkasdy Melinda – felfejtik azokat a kulturális kódokat, amelyek a kiállításban látható ruhákon megjelennek.

Jegyvásárlás: https://bit.ly/3CA1p6Z

A november 18-i kerekasztal-beszélgetés témája: mi a jó segítés titka? Hogy lehet jól adni? A Budapest Bár alapítóival, Gáncs Andreával és Farkas Róberttel, Héjja Róbert közgazdásszal, valamint a Common Vibe alapítójával, Miklósi Ákossal beszélget arról Horváth Judit, milyen rögös út vezet a szegénysorról a nagyszínpadig.

Jegyvásárlás: https://bit.ly/2W1dyCn

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/programs/view/603,A+roma+viseletek+s%C5%B1r%C5%B1j%C3%A9ben++