Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Nem csak a Ráth György-villában várjuk látogatóinkat színes és menő programokkal a június 25-i Múzeumok Éjszakáján, az Iparművészeti Múzeum munkatársaival és műtárgyaival ugyanis más helyszíneken is találkozhatnak.

Az Iparművészeti Múzeum és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum közös tárlatán, a Mesebolt és Aranyecset – Lukáts Kató grafikus (1900–1990) művészete című időszaki kiállításban tart vezetést Marosi Eszter művészettörténész, társkurátor 18.30 és 19 óra között. Ez a kiállítás zárónapja is egyúttal.

Nemrég nyílt órakiállításunk Herkulestől a szolárpanelig címmel, amely a Mezőgazdasági Múzeum Királytermében található. A Múzeumok Éjszakáján, 18.30 és 19 óra között Pandur Ildikótól, az ötvösgyűjtemény főosztályvezetőjétől, a tárlat kurátorától kaphatnak még több izgalmas információt az Iparművészeti által megvásárolt pazar antik órákról, a Radvánszky-gyűjteményről.

A Nemzeti Galériába is érdemes lesz ellátogatni, az Iparművészeti Múzeum az egyik társrendező intézménye az Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek (1925–1938) című kiállításnak – ezért munkatársaink is pop up tárlatvezetéseket tartanak ezen az estén. A C épület földszinti részén Törékeny tárgyak törékeny titkai - Art deco kerámia- és üvegtárgyak az Iparművészeti Múzeum gyűjteményéből a címe annak a vezetésnek, amelyet Novák Piroskától, az Iparművészeti Múzeum kerámia- és üveggyűjteményének főmuzeológusától hallhatnak 20 óra és 20.20 között. Ezt 20.45 és 21.05 között A viselet és kiegészítők mint múzeumi műtárgyak - Art deco tárgyak az Iparművészeti Múzeum gyűjteményéből című pop up tárlatvezetés követi Semsey Réka és Perger Andrea, a textil- és viseletgyűjtemény munkatársai előadásában. Végül Üdvözlőlap és városépítészet? Az Art Deco megjelenése az Iparművészeti Múzeum grafikái által címen vezeti körbe a látogatókat Marosi Eszter, az adattár főmuzeológusa 21.30 – 21.50 között.

A Múzeumok Éjszakája teljes, részletes programját ide kattintva érhetik el. Várjuk önöket a Ráth György-villán innen és túl.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/programs/view/651,R%C3%A1th+Gy%C3%B6rgy-vill%C3%A1n+innen+%C3%A9s+t%C3%BAl