Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép
Június 25-én kora délutántól jelmezes időutazás, kreatív workshop, főzős-mesélős bábjáték, estébe nyúlóan pedig akusztikus koncert és dj set várja a Ráth-villába érkezőket. A hagyományok és értékek „újragombolásával”, a múzeumok újszerű bemutatásával és társművészetek bevonásával szeretne eljutni a Múzeumok Éjszakája programsorozat idén egy még szélesebb közönséghez. Ehhez csatlakozik az Iparművészeti Múzeum Ráth-villája is ezen a napon: a tradíciókat újjáélesztve minden korosztálynak programmal készül.

Gondolják és gombolják újra a programjaikat, kezdjék nálunk a Múzeumok Éjszakáját!

Gomboljuk újra a szecessziót!
Kreatív workshop gombokkal a Ráth-villa kertjében
Időpont: 2022. Június 25. 13.00-18.00 óráig

Apró kis tárgy és mégis milyen jelentőségteljes! Egyben tartja a ruhát, kizárja a hideget, bent tartja a meleget, öltöztet és dekorál. Összeköt, elválaszt és díszít. Néha láthatatlan, de ha nincs, a hiányát azonnal megérezzük. Mi az? Hát persze, hogy a gomb! Az idei Múzeumok Éjszakáján a Ráth György-villában ezt a kis tárgyat helyezzük a középpontba, amely igazi üdítő színfolt a cipzárak és tépőzárak világában. Kreatív műhelyünkben gombos fejdíszek, csatok, brossok és a szecesszió kedvenc mintáit átértelmező gombképek készülnek majd. Gyere, és gombold át velünk a szecessziót!Padlizsánkrém székelymenyecske módra
Főzős-mesélős báb-és tárgyjáték az egész családnak
Időpont: 15:00 – 16:00
Sajátos történetmesélés részese lehet a KL Színház előadásának nézőközönsége! A székelymenyecske meg az ördög című közismert népmeséje bábjáték és krémfőzés segítségével kel életre, amelyben a fakanál és a konyharuha lesz a főszereplő. A főzés tradíciókon átívelő tudománya, a népmese ‘konyhanyelven’ való elbeszélése igazi élményt kínál az egész családnak. A kérdés már csak az, hogy vajon milyen padlizsánkrém készülhet székelymenyecske módra?
Előadja: Markó-Valentyik Anna bábművész

 

Szemet szemért... Zsolnayt egy Rembrandtért?
Játékos időutazás a Ráth-gyűjteményben
Időpontok: 17:00-18:00 és 20:00-21.00
Korabeli ruhák, századfordulós hangulat, mindez pompás szecessziós enteriőrökben! Újabb időutazós tárlatvezetésünkön a Ráth-villa szecessziós gyűjteményébe invitáljuk Önöket, ahol Bajnóczy Károly műgyűjtő és felesége épp egy kardinális probléma megoldásán dolgoznak: a gazdagon berendezett villában már talpalatnyi hely sincs a Párizsi Világkiállításról hazahozott újabb műtárgynak, így meg kell válniuk valamelyikük kedvenc alkotásától. Tartsanak velünk, pillantsunk be együtt a boldog békeidők (időnként kevésbé békés...) hétköznapjaiba, és lessünk be a kulisszák mögé, ahol talán még a háziúr titkos hobbijára is fény derül!
A program a Mare Temporis együttműködésével valósul meg.
 

Henri Gonzo akusztikus koncert és Perrin dj set a Ráth-villa kertjében
Időpontok:
17:00- 20:00 Perrin (dj set)
20:30 – 21:30 Henri Gonzo akusztikus koncert
21:30-23:00 Perrin (dj set)
Már az előző században is előszeretettel rendeztek zenés-táncos összejöveteleket a Ráth-villa kertjében, a Múzeumok Éjszakáján ezt a hagyományt szeretnénk újra feleleveníteni. Bár a kor és a környezet változott, de a szórakozásra való igény a régi: Szent Iván-éjhez legközelebb eső szombaton, a nyári napforduló hetében a villa hűs kertjében akusztikus koncerttel, dj set-tel és utánozhatatlan hangulattal várunk minden kikapcsolódni vágyót a Városligeti fasorban!
 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/programs/view/654,Gombolja+%C3%BAjra+a+szombat+est%C3%A9j%C3%A9t%21