Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

2024-ben ismét érdekes témákkal, előadásokkal és vezetésekkel folytatjuk nyugdíjaskorú látogatóinknak szóló, népszerű programsorozatunkat, a Teadélutánt.

 – 1848-49 tárgyai az Iparművészeti Múzeumban

Minden év tavaszán megemlékezünk nemzeti ünnepünkről, a forradalom napjáról, a márciusi ifjakról, a lelkesedő tömegről, a szabadságharc fel-fellobbanó, hevesen égő, majd kioltott lángjairól, a dicsőn lobogó, majd megszaggatott zászlókról. A történeteket mind ismerjük, és ismerősek a fegyverek, egyenruhák, farkasfogas zászlók is.
Ezen a délutánon viszont olyan tárgyak képeit gyűjtjük össze, amelyek a forradalmi évek jellegzetes, mindennapi tárgyai voltak, kapcsolódnak hőseinkhez és az ikonikus helyszínekhez, mégis a letűnt idők homályába merültek. A vetített képes előadáson az Iparművészeti Múzeum rejtett érdekességeivel elevenítjük fel az 1848-49-es eseményeket.
Az előadás és a teázás után egyedi, gyöngyös kokárdát készítünk az alkotni vágyókkal.

A foglalkozást Borsai Dóra művészettörténész, történész, múzeumpedagógus vezeti.
Időpont: 2024. március 19. kedd 15.00-17.00
Jegyár: 800 Ft/fő

– „Ami igazán lényeges, a szemnek láthatatlan”

Bár a gyönyörködtetés fontos része életünknek, nem csupán a szemünknek kívánunk kedvezni ezen az alkalmon. A programon résztvevők más-más érzékelésen keresztül ismerhetik meg a századforduló legizgalmasabb művészeti irányzatát, a szecessziót! Érdekes szemléltetőeszközöket vehetnek kézbe, viseleteket próbálhatnak fel, illatokat ismerhetnek meg. Több érzékelést bekapcsolunk, még terápiás hangszerekkel is kiegészítjük a foglalkozást. A program végén illatozó üvegcsét dekorálunk, és mindenki megkeresheti a kedvenc illatát!

A foglalkozást Péterfy Melinda művészettörténész, múzeumpedagógus vezeti.
Időpont: 2024. április 23. kedd 15.00-17.00
Jegyár: 800 Ft/fő

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/programs/view/757,Te%C3%A1zzon+vel%C3%BCnk%21