Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Június 7. és. 10 között, az Önkéntesek Hete keretében szeretettel várjuk azokat a jelentkezőket, akik rendszeresen segítenék munkánkat Budapest egyik legszebb szecessziós palotájában, az Iparművészeti Múzeumban, vagy a Nagytétényi Kastélymúzeum varázslatos bútorgyűjteményében.
Mivel kiállításainkat egyre többen látogatják, nélkülözhetetlenné vált azoknak a civileknek a segítsége, akik szakértelmükkel és lelkesedésükkel hozzájárulhatnak a programok lebonyolításához és segítenek a közönségnek eligazodni a kiállítások és rendezvények között.
Magyar és idegen nyelveken beszélő tárlatvezetőket, információs munkatársakat keresünk, valamint múzeumpedagógusokat, akik segítenének sérült és fogyatékos látogatóink számára foglalkozásokat szervezni és hosszú távon, legalább hetente néhány alkalommal együtt tudnának dolgozni hivatásos kollégáinkkal. A meghirdetett időpontokban előadásokkal és tárlatvezetésekkel, valamint interaktív gyermekfoglalkozásokkal várunk minden érdeklődőt, aki szeretne új ötletekkel gazdagodni, gyarapítani szakmai kapcsolatait és találkozni egy nemzetközi szintű gyűjteménnyel.
 

Tárlatvezetések kiállításainkban - 2011. június 7. 15.00- 18.00
Heti rendszerességgel, fix időpontban tartandó egyórás, magyar és idegen nyelvű tárlatvezetések megtartására keresünk önkénteseket. Olyan segítőkész civileket keresünk, akik érdeklődnek az iparművészet iránt, folyékonyan, tisztán beszélnek magyarul, valamint idegen nyelveken és szeretnének megismerkedni gyűjteményünkkel és professzionális művészettörténészeinkkel, restaurátorainkkal.

Gyermek és felnőtt foglalkozások - 2011. június 8. 15.00- 18.00
Aki szeret gyermekekkel és felnőttekkel foglalkozni, vagy érdeklik az újszerű pedagógiai megoldások, jöjjön önkéntesnek múzeumunkba. Nyári kerámia szakkörünkhöz, kézműves foglalkozások előkészítésére és lebonyolítására, nyugdíjasoknak szóló teadélutánra, családi napokra, rendezvényekre és dokumentációs anyagok összeállítására keresünk jó kommunikációs képességgel rendelkező, türelmes önkénteseket. 

Információpult és rendezvények, Kreatimm vásár - 2011. június 9. 15.00-18.00
Az információs pult munkája a látogatókkal való kapcsolattartás színtere. Ide érkeznek be az első vélemények, panaszok, ugyanakkor a pult fontos tájékoztató funkciót is ellát, bepillantást enged a szervezet teljes működésébe, látogatói és szakmai szempontból mutatva meg a múzeumot. Negyedéves design vásárunk, ahol egy több mint 200 alkotóból álló kör képviselteti magát, rálátást nyújt a hazai kortárs iparművészet teljes egészére. Keresünk önkénteseket, akik szívesen közreműködnének ezen a területen, esetleg a június 24-i Múzeumok Éjszakájába is be tudnának kapcsolódni.

Nagytétényi Kastélymúzeum - 2011. június 10. 10.00- 12.00
Filiálénkban, a Nagytétényi Kastélymúzeumban várjuk azokat a közelben lakó érdeklődőket, akik szeretnének betekinteni egy kisebb gyűjtemény mindennapjaiba és sokoldalú kreativitásukat kibontakoztatni a rendezvényeken, a tárlatvezetéseken és a gyermekfoglalkozások alkalmával. A karácsonyi és tavaszi programok során egy nagy múzeum pezsgését és dinamikáját tapasztalhatják meg, kis múzeumra jellemző családias hangulatban, nyitott és kedves kollégák között.
 

Jelentkezés önkéntesnek:
Telefon: +36-1-456-5107
E-mail: e-mail küldés
Iparművészeti Múzeum
Cím: 1091 Budapest, Üllői út 33-37.
www.imm.hu/onkentes
 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/programs/view/87,%C3%96nk%C3%A9ntes+m%C3%BAzeuml%C3%A1togat%C3%B3+vagyok%21+-+%C3%96nk%C3%A9ntesek+hete+az+Iparm%C5%B1v%C3%A9szeti+M%C3%BAzeumban?type=adult