Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt zárva tart, ezért 2017. szeptember 4-től nem látogatható.
Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Magyar kezdeményezésre 2013 óta ünnepeljük a szecesszió világnapját. Ezen a napon a világ minden tájáról számos intézmény csatlakozik a századforduló egyedülálló művészeti irányzatát bemutató programsorozathoz. Az idei évben a szecesszió népszerűsítésével foglalkozó szervezet, a Réseau Art Nouveau Network által ajánlott téma, „A kedvenc szecessziós építészem” kerül fókuszba a világnapon. A programsorozat kiemelt eseménye a régió szecessziós építőművészetét bemutató nemzetközi tablókiállítás, melyet a Transznacionális Duna Együttműködési Program tagvárosaiban (Belgrád, Bécs, Budapest, Bukarest, Ljubljana, Nagyvárad, Szabadka, Szeged, Szófia és Zágráb) egy időpontban tekinthet meg a közönség.

A szecesszió hullámai – Építészet a Duna menti régióban című tárlat május 30-tól június 18-ig, ingyenesen tekinthető meg a FUGÁBAN. A világnap alkalmából további, az egész hétvégét kitöltő programok, szecessziós városi séták, tárlatvezetések és családi alkotóműhely várja az érdeklődőket június 9–10-én.

Programok - REGISZTRÁCIÓ HAMAROSAN

A szecesszió hullámai - Építészet a Duna menti régióban

FUGA – Budapesti Építészeti Központ
2018. május 30-június 18.

A szecessziós világnapja programsorozat

Budapest
2018. június 9-10.

  • Szecessziós városi séták angol és magyar nyelven
  • Családi alkotóműhely
  • Kurátori tárlatvezetés (Baldavári Eszter, Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ, művészettörténész)

hamarosan elérhető!

 

A programokon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
A projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió (ERDF, IPA, ENI) és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg. A projekt a szecessziós örökség védelme és népszerűsítése a Duna-menti régióban című pályázathoz kapcsolódó kutatási program része.


Együttműködő parnterek:

 

    

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/programs/view?id=477