Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

A Pléd fesztivál Nagytétény és a XXII. kerület egyetlen alulról építkező minifesztiválja. Nevéhez híven összművészeti piknik, ami immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a nyár utolsó hétvégéjén.

A fesztivál alapötlete Czimbal Istvántól és Bayer Árpádtól származik, amihez csatlakoztak barátai, helyi zenészek, művészek is. A program alapvető célkitűzése a kerület lakosainak minőségi szórakoztatása, a művészet támogatása és a környezet védelme.

Nem véletlenül esett a választás – immár második alkalommal – a Nagytétényi Kastélymúzeumra, ami nem csak a helyszínt biztosítja, hanem egyben társszervezője is az eseménynek. A kastély francia kertje alkalmas helyszínt biztosít, a vasútállomásnak köszönhetően pedig a belvárosból és az agglomerációból is könnyen megközelíthető a fesztivál.

A korábbi zenés színpad idén két új helyszínnel bővül, a múzeum kőtárából pedig kiállítóteret varázsolunk. Itt a látogatók római kori kőtömbök díszletében tekinthetik meg fiatal képzőművészek munkáit. A két új helyszínen pedig kézműveskedés, origami tanfolyam, üvegfestés, kőfestés, jóga, gyermekfoglalkozások, henna és csillámtetoválás, arcfestés, illetve egy művészeti bazár is várja a fesztiválozókat.

További információk

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/programs/view?id=483