Az Iparművészeti Múzeum az épület rekonstrukciós munkálatai miatt zárva tart, ezért 2017. szeptember 4-től nem látogatható.
Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

KÖRFORGÁSBAN: ARTISTA STÚDIÓ
2018. szeptember 14–december 12.

KÖRFORGÁSBAN
Kortárs dizájnerek reflexiói az Iparművészeti Múzeum gyűjteményére

A Körforgásban című kiállítás-sorozatot az Iparművészeti Múzeum Kortárs Dizájn Főosztálya indította útjára. A múzeum Üllői úti főépületének rekonstrukciója idején különösen fontos, hogy a gyűjtemény raktárban pihenő darabjait is mozgásban tartsuk. A sorozat keretében arra kérünk kortárs dizájnereket, hogy miután megismerkedtek a múzeum nemzetközi színtéren is páratlanul gazdag gyűjteményével, válasszanak ki egy tárgyat, tárgycsoportot, ami munkájukat inspirálja, és azokra reflektálva hozzanak létre saját dizájnt. A múzeumi gyűjtemény inspirációja nyomán született dizájn maga is a gyűjtemény részévé válik, mely a jövőben további kiállítási relációkra nyújt lehetőséget.

A kiállításnak legalább olyan fontos része a dizájnt mint gondolkodási folyamatot bemutató film is, mely a látogatók számára betekintést nyújt a kulisszák mögé.

ARTISTA STÚDIÓ

Az Artistát 1993-ban hat tervező hozta létre, ma hárman alkotják a csapatot: Imre Katalin, Rácz Nóra és Stampf Katalin. A tervezők a MOME-n szereztek diplomát, de tanultak a milánói és a brightoni egyetem divat szakán is. A budapesti mellett 2006-ban nyitották meg a bécsi múzeumi negyedben dizájnüzletüket.

A tervezők célja sajátos, egyedi imázs, hangulat kialakítása és annak folyamatos frissítése. Számos önálló divatbemutató van már mögöttük, és 1996 óta rendszeres meghívást kapnak a nemzetközi divateseményekre is. Az Artistát röviden talán így jellemezhetjük: egyediség, egyéniség, kreativitás és időtállóság. Kollekcióikra jellemző a távol-keleti formavilág és a klasszikus európai szabásvonalak összefonódása és újraértelmezése. Tervezői bátran használják a különös anyag-, minta- és színtársításokat. Az Artista ruhák és táskák kortalanok, egyedi hangulatot, nőiességet és finom extravaganciát kölcsönöznek viselőjüknek a mindennapokban

A sorozat első kiállítója az Artista Stúdió, mely 2018-ban ünnepli fennállása 25. évfordulóját.

A kiállítás kurátora: Horváth Judit

 

SZAKMAI PROGRAMOK A KIÁLLÍTÁSBAN

2018. október 11. 18 óra: Divat-e a cirkusz? Cirkusz-e a divat?
Hogyan inspirálhatja a cirkusz a divatot, és viszont: milyen trendek érvényesülnek ma a hagyományos és a kortárs cirkusz területén?

2018. november 8. Műhelylátogatás az Artista Stúdióban

2018. november 22. 18 óra: Nőtípusok és divat
Ez alkalommal azt a problémát járjuk körül, hogy Magyarországon egy divattervezőnek hányféle nőtípust kell kiszolgál¬nia. A program meghívottja egy pszichológus, aki a lélektan oldaláról megközelítve jeleníti meg a különféle női típusokat.

2018. november 29. 18 óra: 25 év a magyar divatszakmában
Ez a program a divattervezés talán egyik legizgalmasabb oldalába enged majd bepillantást, és igyekszünk meglepő tényekkel is szolgálni arról, hogy lehet egy kis országban talpon maradni.

 

A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/programs/view?id=484