Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Egykori mulatók, villák, középületek a szecesszió jegyében

A séta során a békebeli polgári élet enteriőrjeit, az ország első magyar magánmúzeumát és modern áruházát is felkeressük. A programot a Ráth György-villában kezdjük, a késő szecessziós egyházi építészet Európa-szerte kiemelkedő alkotásával folytatjuk, majd egykori mulatók érintésével a Vidor Emil tervei alapján épült Magyar Szecesszió Házánál, az egykori Bedő-háznál fejezzük be.A sétát Kapovits Réka építészmérnök vezeti.

Gyülekező:

Ráth György-villa (1068 Budapest, Városligeti fasor 12.)
1 db vonaljegyre is szükség lesz!

Időpontok:

 • 2020. március 7. szombat, 10.00–12.30
 • 2020. április 4. szombat, 10.00–12.30
 • 2020. május 9. szombat, 10.00-12.30

Jegyár:

2 500 Ft/fő
További kedvezmény nem érvényesíthető

 • Jegyvásárlás
  Kérjük, hogy jegyét online felületünkön, vagy a pénztárban személyesen, lehetőség szerint az eseményt megelőzően vásárolja meg. A megvásárolt jegyet kérjük hozza magával kinyomtatva, vagy telefonján mutassa azt be.

Szentek, íriszek és pávák – Keresd velünk Róth Miksa nyomait Erzsébetváros szívében!

Sétánk során közösen fedezünk fel néhány, a Városligeti fasoron és környékén található lenyűgöző villaépületet, templomot, és lakóházat. A Városligeti fasor valaha módos polgárok nyaralóvilláinak adott otthont, melyek közül több a szecesszió stilizált növény- és állatmotívumait vonultatja fel.
A szecesszióra jellemző vonalasan kígyózó ornamentikával és szabadon áramló formákkal nemcsak a homlokzati díszítéseken vagy kovácsoltvas kerítésrácsokon találkozhatunk sétánk során, hanem több egyházi és világi épület ablakain és mozaikjain is felfedezhetjük az art nouveau forma- és díszítményvilágát.
A sétát Dávid Brigitta művészettörténész vezeti.

Gyülekező:

10.00-kor a Ráth György-villa előtt (1068 Városligeti fasor 12.)

Időpont:

 • 2020. június 13. szombat, 10.00–12.30
 • 2020. július 11. szombat, 10.00-12.30

Jegyár:

2 500 Ft/fő
További kedvezmény nem érvényesíthető 

 • Jegyvásárlás
  Kérjük, hogy jegyét online felületünkön, vagy a pénztárban személyesen, lehetőség szerint az eseményt megelőzően vásárolja meg. A megvásárolt jegyet kérjük hozza magával kinyomtatva, vagy telefonján mutassa azt be.


Exkluzív szecessziós városi séta

A városi séta rendelhető magánszemélyeknek, csoportoknak, cégeknek, iskoláknak egyaránt.
A séta ára 4 000 Ft/fő (minimális résztvevői létszám 10 fő)
További információ és bejelentkezés: e-mail küldés

 

A programváltozás jogát fenntartjuk.

A rendezvények látogatói elfogadják, hogy a rendezvény ideje alatt róluk kép- és/vagy hanganyagok készülhetnek promóciós és projektadminisztrációs célból. A rendezvények látogatói tudomásul veszik és elfogadják, hogy a rendezvényen történő részvétellel hozzájárulnak ahhoz, hogy a kép- és hangfelvétellel és a rendezvényen történt részvétellel nyert személyes adatokat a Adatkezelési tájékoztatóban megjelölt célból és feltételekkel az Iparművészeti Múzeum kezelje. A rendezvények látogatói tudomásul veszik, hogy a kép- és hangfelvétel készítése miatt az Iparművészeti Múzeummal szemben kártérítési igény nem nyújtható be.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
http://www.imm.hu/hu/programs/view?id=523