Jump to content
Accessible version main page
Iparművészeti Múzeum Talking map

2012 folyamán az Iparművészeti Múzeum a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával korszerűsítette számítógépes műtárgy-nyilvántartását és elkészítette ezen alapuló online gyűjteményi adatbázisát.

A folyamatosan bővülő online gyűjteményi adatbázisában jelenleg mintegy 2000 műtárgy fotóval illusztrált ismertetése érhető el.

A felhasználók több úton is eljuthatnak a nyitólapról az egyes műtárgyakhoz: lehetőség van az egyszerű és összetett keresésre, böngészni lehet az Iparművészeti Múzeum gyűjteményei szerint, továbbá a tájékozódás megkönnyítése érdekében összeállítottunk egy sor tematikus virtuális tárlatot is. 

Az adatbázisban a műtárgyakról részletes leíró adatokat, valamint rövid tárgyismertetést és bibliográfiát is közlünk. A műtárgyak meghatározásai, adatai és ismertetései az Iparművészeti Múzeum munkatársainak publikációin alapulnak, így a legfrissebb eredményeket közlik.

Az adatbázis célja a múzeum gyűjteményének minél szélesebb körben történő megismertetése. A gyűjteményi portálon regisztrált felhasználóinknak lehetősége van arra, hogy a műtárgyfotók kb. 750x1024 pixel méretű változatát díjmentesen letöltsék és azt kizárólag non-profit célra (pl. szakdolgozat, tudományos kutatás) felhasználják. A honlapon a közeli jövőben automatizáljuk a fotók rendelését egyéb, engedélyköteles felhasználási módokra (pl. publikálásra). A rendszerbe integrált gombok segítségével az egyes tárgyak adatlapjait, fotóit bárki kényelmesen megoszthatja a legnépszerűbb közösségi oldalakon.

Az online gyűjteményi adatbázis ezen a címen érhető el: gyujtemeny.imm.hu

Meggyőződésünk, hogy az ország legkorszerűbb és leginkább felhasználóbarát gyűjteményi portálját hoztuk létre, amelynek folyamatos bővítését és fejlesztését tervezzük. A gyűjteményi portállal és a rendszerrel kapcsolatos észrevételeit elérhetőségeinken szívesen fogadjuk! 

     Az adatbázis az NKA támogatásával jött létre.

 


Title of page when printing:
https://www.imm.hu/en/news/view/78,Collection+database+of+the+Museum+of+Applied+Arts