Jump to content
Accessible version main page
Iparművészeti Múzeum Talking map

Lengyel Red Dots - Csúcsminőség, esztétikum, funkcionalitás

2014. június 28-tól látogatható a Lengyel Red Dots című kiállítás. A tárlat azoknak a lengyel formatervezőknek a munkáit mutatja be, akik kiérdemelték a rangos nemzetközi Red Dot Design Award díjat.

A Red Dot Design Award versenyt 1955 óta rendezi meg a világ egyik legrégebbi és legelismertebb design intézete, az esseni központú, német Design Zentrum Nordrhein- Westfalen. Az odaítélt díjak komoly hatással vannak a márkák értékére, valamint a díjazott innovációs termékek és megoldások közismertségének növekedésére világszerte, elősegítve gyakorlatilag az eladási lehetőségeiket.

A lengyel tervezők 2008 óta szerepelnek a díjazottak névsorában, és eddig 37 díjra és különdíjra sikerült szert tenniük. A Lengyel Red Dots kiállítás, amelyet két fiatal lengyel designer – Marta Niewymska és Dawid Grynasz – tervezett, az összes eddig díjazott lengyel terméket népszerűsíti. Ezek a projektek egyesítik az esztétikai értéket a legmagasabb minőséggel és funkcionalitással. Az alkotók számára a formatervezés fontos stratégiai eszköz az üzleti siker felé vezető úton. A budapesti Iparművészeti Múzeumban első alkalommal lesznek láthatóak a Lengyel Red Dots díjjal jutalmazott termékek: a Marinna moduláris hajóállomás projektje, a Ribbon kisszék, DROP utcai lámpa, a DOT. tükör, a Clapp szófa, a K 10 pénztárgép, és a OXeN Hővisszanyerő egység.

A kiállítás már megfordult a varsói Kordegarda Galériában, a genfi Szellemi Tulajdon Világszervezetében, a Łódźi Városi Múzeumban a Łódź Design Fesztiválon valamint a II. Lengyelország – a vetélytárs 1989-2014 c. kiállítás keretében, a Poznańi Nemzetközi Vásár területén. Mindenhol sikert aratott, és a kiállításokon nagy számban megjelent látogatók egyaránt kiemelték nemcsak a kiállított tárgyak esztétikai szépségét és funkcionalitását de a kiállítás profi vizuális arculatát is.

A kiállítás megvalósítását részben az Európai Unió finanszírozta, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Innovációs Gazdaság 2007-2013 Operációs Programja keretében.

A kiállítás a Lengyel Köztársaság budapesti Nagykövetsége, a budapesti Lengyel Intézet és a Lengyel Köztársaság Nagykövetsége Kereskedelemfejlesztési és Beruházásösztönzési Osztályának szervezésében valósul meg. Az esemény tiszteletbeli fővédnöke a Lengyel Köztársaság Kulturális és Nemzeti Örökség Minisztériuma.

Helyszín: Iparművészeti Múzeum
Jegyár: az Iparművészeti Múzeum kiállításaira érvényes jegyel ingyenesen látogatható
Időpont:  2014. június 28 - 2014. augusztus 31.
 

Szervező:
A Lengyel Köztársaság Szabványügyi Hivatala

A kiállítás tiszteletbeli fővédnöke:
Lengyel Köztársaság Kulturális és Nemzeti Örökség Minisztériuma

Társszervezők:
Lengyel Köztársaság magyarországi Nagykövetsége
Lengyel Intézet, Budapest
Lengyel Köztársaság Nagykövetsége Kereskedelemfejlesztési és Beruházásösztönzési Osztálya

Szervező partnerek:
Red Dot Design Award
Iparművészeti Múzeum, Budapest

Médiapartnerek:
Dziennik Gazeta Prawna,
Perspektywy
Polish Market
Design Alive
Dobre Wnętrze
Futu
Bryla.pl


Title of page when printing:
https://www.imm.hu/en/programs/view/315,Polish+Red+Dots?type=archive