Jump to content
Accessible version main page
Iparművészeti Múzeum Talking map

A járványhelyzet következtében a megszokott szeptember végi időpont helyett 2020. november 27-én és 28-án virtuális térben rendezik meg Európa-szerte a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozatot.
A kétnapos eseménysorozat idén is látványos és változatos programok segítségével mutatja be a tudomány fontosságát és a kutatói életpálya színességét.

Az Iparművészeti Múzeum az alábbi - bármikor megtekinthető - bemutatókkal kapcsolódik az eseménysorozathoz:
 

LÁTOGATÓBAN A RESTAURÁTOROKNÁL | ÖTVÖSGYŰJTEMÉNY

Tovább a videóhozSzabóné Szilágyi Mária főrestaurátor, faszobrász-restaurátor (Ötvösgyűjtemény Főosztály, Iparművészeti Múzeum)

Tovább a Kutatók Éjszakája weboldalra>>

 

 

 
 

LÁTOGATÓBAN A RESTAURÁTOROKNÁL | BÚTORGYŰJTEMÉNY

Tovább a videóhozKovács András főrestaurátor (Bútorgyűjtemény Főosztály, Iparművészeti Múzeum)

Tovább a Kutatók Éjszakája weboldalra>>

 

 

 

 

A KULISSZÁK MÖGÖTT: RÁTH GYÖRGY-VILLA I. - PÁLMACSILLÁR

Tovább a videóhozA csillárt 1904 körül valószínűleg az osztrák szecesszió világhírű mestere, Josef Hoffmann tervezte a Bakalowits & Söhne nevű bécsi cég számára, amely egy 1845-től máig működő világhírű, főleg kristály- és bronzcsillárokat, illetve egyéb kristály- és üvegárut gyártó családi vállalkozás. A századelőn rendszeresen kivitelezték a Wiener Werkstätte művészeinek üvegterveit.

Tovább a Kutatók Éjszakája weboldalra>>

 
 

A KULISSZÁK MÖGÖTT: RÁTH GYÖRGY-VILLA II. - ÜLŐGARNITÚRA

Tovább a videóhozA bécsi Kärntner Strassén 1907-ben nyílt meg a Fledermaus (Denevér) Kabaré, melynek berendezését Josef Hoffmann, az osztrák szecesszió vezető művésze tervezte. Az ülőbútorokat eredetileg a Jacob & Josef Kohn hajlítottbútor-gyár készítette, de ezek a modellek kis változtatással később megjelentek a konkurens világcég, a Thonet kínálatában is. Az Iparművészeti Múzeumba került garnitúra a székek aljára ragasztott márkajelzések szerint a Thonet-Mundus Rt. borosjenői (Ineu, Románia) gyáregységében készült az 1920-as évek elején.

Tovább a Kutatók Éjszakája weboldalra>>


A KULISSZÁK MÖGÖTT: RÁTH GYÖRGY-VILLA III. - NŐI ÍRÓASZTALKA

Tovább a videóhozCarlo Bugatti (1865–1940) rendkívül sokoldalú, az építészet, a képző- és iparművészet számos műfajában alkotó művészegyéniség volt. Gótikus, mór és egyéb keleti motívumok által inspirált bútorai, berendezései az iparművészet-történet egyedülálló alkotásai. A női íróasztalka, mely munkásságának 1890–1904 közötti milánói periódusához köthető, romos és jelentős mértékben hiányos állapotban őrződött meg az Iparművészeti Múzeum bútorgyűjteményében.

Tovább a Kutatók Éjszakája weboldalra>>
 
 


Title of page when printing:
https://www.imm.hu/en/programs/view/565,Kutat%C3%B3k+%C3%89jszak%C3%A1ja+2020?type=archive