Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

A Nemzeti Kulturális Alap Iparművészeti Kollégiumának alkotói pályázatán támogatást elnyert művészek alkotásait hatodik alkalommal mutatja be az Iparművészeti Múzeum.

Az „Alkotói támogatás új iparművészeti alkotások létrehozására” címmel kiírt pályázaton az NKA évente 25 művészt támogat. Az alkotók kiválasztása a benyújtott művészeti program és a korábbi munkásságot bemutató portfólió alapján történik.
A kollégium az NKA törvényben foglalt feladatához igazodva közösen kialakított értékrend alapján nemzeti és egyetemes értékű alkotások létrehozását támogatja. A friss és újszerű munkák mellett helyet kaptak olyan művészek is, akik munkásságuk egy fontos szakaszát összefoglaló mű létrehozását valósították meg.
A pályázati kiírás szerint a díjazottak közös beszámoló kiállításon mutatják be az elkészült műveket.
Mivel az alkotások egymástól mind műfajukban, mind témájukban különbözőek, végeredményben a kiállítás sem egy megszokott, tematikus tárlat. A kortárs iparművészet sokszínűségét, műfajgazdagságát tükrözi, és képet ad az iparművészek magas szakmai felkészültségéről és alkotókedvéről.

Az Iparművészeti Múzeum kiváló helyszíne a „Megvalósult művek 2011” című kiállításnak. Mindamellett, hogy a művészet folytonosságát közvetíti, felhívja a figyelmet arra is, hogy milyen nagyszerű hagyományokon alapul a kortárs magyar iparművészet.

Szívesen ajánljuk a kiállítást mindenkinek, aki a magyar iparművészet mai gondolataira, alkotásaira kíváncsi.

Kiállító művészek:
Babos Pálma
Boda Gyönygvér
Farkas Anna
Fekete László
Fóris Barbara
Gáspár György
Hajdu László
Hauser Beáta
Hernádi Paula
Juhász Ádám
Kaintz Regina
Katona Valéria
Kecseti Gabriella
Koleszár Ferenc
László Edina
Lenkei Balázs
Máder Barnabás
Mezõsi Eszter
Morelli Edit
Morvay Ibolya
Pázmány Judit
Radnóti Tamás
Ráthonyi Kinga
Regős Anna
Varga Gábor Farkas 

Az NKA támogatásával
 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/exhibits/view/116,Megval%C3%B3sult+M%C5%B1vek+2011+%E2%80%93+Az+NKA+%C3%A1ltal+t%C3%A1mogatott+iparm%C5%B1v%C3%A9szek+ki%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1sa+?type=archive