Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

 Száz év után újra magyar magángyűjteményekből mutat be páratlan válogatást az Iparművészeti Múzeum! 1907-ben a múzeum üvegcsarnoka zsúfolásig megtelt magángyűjteményekből válogatott európai és keleti műtárgyakkal.

Az "Értékmentő szenvedély" című tárlat az arisztokraták és nagypolgári műkedvelők féltve őrzött remekműveit felvonultató egykori iparművészeti kiállítás folytatásaként kerül megrendezésre 2008. január 22. és április 20. között. A 65 gyűjtő közel 600 műtárgyát felvonultató kiállítás a hazai gyűjtők értékmentő szenvedélyéről tesz tanúbizonyságot. Az anyag átfogja az iparművészet teljes spektrumát a középkortól a Swarovski-kristályokig. A múzeumok által is irigyelt műkincsek között láthatunk gótikus faragványt, ortodox ikont, XVII. századi brüsszeli kárpitot, keleti szőnyeget, Zsolnay-porcelánt, díszfegyvert, buddhista házioltárt, japán fametszetet, art déco szekrénykét, ezüst ékszereket, arany ritkaságokat és elsüllyedt hajók kerámia kincseit is.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/exhibits/view/172,%C3%89rt%C3%A9kment%C5%91+szenved%C3%A9ly+-+M%C5%B1t%C3%A1rgyak+magyar+mag%C3%A1ngy%C5%B1jtem%C3%A9nyekb%C5%91l?type=archive