Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Immár hagyománnyá vált, hogy az Iparművészeti Múzeum minden évben bemutatja az NKA Iparművészeti Szakmai Kollégiumán keresztül alkotói támogatásban részesült kortárs iparművészek munkáit. A kiállításon az alkotói támogatást elnyert művészek a támogatásból megvalósult munkái kerülnek bemutatásra, az Iparművészeti Múzeum által kijelölt kurátor rendezésében. A kiállítás évről évre lehetőséget ad arra, hogy a múzeum közönsége számára válogatást mutassunk be a jelenkori iparművészet kiemelkedő alkotásaiból. A kiállítás helyszíne az Iparművészeti Múzeum nagyszabású Kupolaterme, amely az elmúlt években elsősorban kortárs bemutatók helyszíneként működött.                

                Laokoon mozgó szövet - Tervező: Szentirmai-Joly Zsuzsanna

Laokoon mozgó szövet - tervező: Szentirmai-Joly Zsuzsanna

Idén harminc művész kapott lehetőséget legújabb munkáinak bemutatására az Iparművészeti Múzeumban. A kiállított alkotások igen nagy változatosságot mutatnak, lehetetlen őket egyetlen témakör köré csoportosítani, vagy egy meghatározott koncepció mentén bemutatni. Viszonylag szűk körű, mégis sokszínű szelete ez a hagyományokból táplálkozó kortárs magyar iparművészetnek. A kiállított művek sokszínűségét a változatos anyagfelhasználás és merész anyagtársítás, az újító szándékú készítéstechnika, a játékos kísérletező kedv és a napjaink gyorsan változó világának kérdéseire adott válaszok biztosítják. A művészek nem állnak meg az iparművészet anyag-forma-funkció hármasságánál, hanem a kortárs iparművészet eszköztárát felhasználva gondolataikat, érzelmeiket, a világról alkotott véleményüket fogalmazzák meg és tárják a nagyvilág elé. Így a művek között a klasszikus iparművészet és formatervezés mellett a fotóművészet, hangszerkészítés, performansz határterületeivel is találkozhatunk. A kiállított tárgyak széles spektruma a használati tárgyaktól a szoborszerű alkotásokon át az előadóművészet lényeget tömörítő pillanatképpé merevített alkotásáig terjednek. Alapanyagaik is igen változatosak, a textil, kerámia, üveg, fém, papír mellett műanyagok, természetből vett elemek is megtalálhatók közöttük.

A kiállításhoz magyar nyelvű katalógus készült.

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/exhibits/view/204,Megval%C3%B3sult+m%C5%B1vek%2C+2012+%E2%80%93++Az+NKA+%C3%A1ltal+t%C3%A1mogatott+iparm%C5%B1v%C3%A9szek+ki%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1sa?type=archive