Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Az Iparművészeti Múzeum 2010. június 17-étől harmadik alkalommal ad helyet a Szombathelyi Textiltriennálé válogatott anyagának. A 3. Textilművészeti Triennálé témája a JELEN-LÉT.
A kiállítás több sajátos területen mutatja be az alkotók kreativitását és a művészeti ág sokszínűségét, sokrétűségét, hiszen textilművész az anyagtervező, az öltözéktervező, az öltözék-kiegészítő tervező és a faliképet, kárpitot létrehozó alkotó. A fal és tértextilek a magyar autonóm textilművészet jelenlegi tendenciáit mutatják be, festett, szövött, varrott, hímzett faliképeken, kárpitokon.
Formákkal, anyagokkal és technikákkal kísérletező alkotói folyamatok láthatók az öltözékeken, öltözék-kiegészítőkön és lakástextileken. A miniatűr és szalag kategória, ahol csak méretbeli megkötés volt, lehetőséget ad a textilre utaló anyagokkal való kísérletezésre, a szabad asszociációra.
A Szombathelyen kiállított 300 műből több mint 100 alkotást mutatunk be.

Sajtószoba

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/exhibits/view/36,3.+Textilm%C5%B1v%C3%A9szeti+Trienn%C3%A1l%C3%A9+anyag%C3%A1b%C3%B3l+v%C3%A1logatott+ki%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1s?type=archive