Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Az Ibero-amerikai Designbiennálé a világ legfontosabb kortárs Ibero-amerikai designrendezvénye, mely kétévente kerül megrendezésre Madridban. Tervezők, gyártók, egyetemek, hallgatók és intézmények fontos vonatkoztatási pontja Latin-Amerikában, Spanyolországban és Portugáliában egyaránt: legutóbbi, 2014-es megrendezése alkalmából 22 ország designereinek mintegy 400 alkotását mutatta be számos szakterületen keresztül, a divattól a grafikáig, belsőépítészettől a formatervezésig. A válogatás során a BID Tanácsadó Testülete különös hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra, innovációra és a társadalmi tudatosságra: a nemzetközi zsűri által kiválasztott, legjobb projektek díjat is kapnak. Sorozatgyártott termékek és utópisztikus alkotások egymás mellé állításával azt illusztrálja, milyen fontos szerepet játszik a design az Ibero-amerikai régió alakulásában a 21. században.


A Budapestre érkező vándorkiállítás mintegy 60 alkotás és 80 tabló segítségével kíván metszetet nyújtani ebből a hatalmas anyagból, különös figyelemmel a Design Hét idei díszvendégére: Spanyolországra. A kiállításhoz előadássorozat is kapcsolódik (részletek: designhet.hu).

A Home Sweet Home, a BID – Kollektív képzelet (Imaginación Collectiva) és a Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj kiállítások egyazon belépővel látogathatók.

 

Szervező: Spanyolország Budapesti Nagykövetsége, Di_mad Central De Diseño 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/exhibits/view/377,BID+%E2%80%93+Kollekt%C3%ADv+k%C3%A9pzelet+%28Imaginaci%C3%B3n+Collectiva%29?type=archive