Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Idén hatodik alkalommal nyílik kiállítás a Moholy-Nagy László Formatervezési és a Kozma Lajos Kézműves Iparművészeti ösztöndíjasok munkáiból az Iparművészeti Múzeumban.
A magyar design sokat köszönhet a fiatal alkotóknak, akik a legkiemelkedőbb techológiai újdonságok figyelembe vételével átértelmezik a hagyományt és újszerű tárgyhasználati formákra hívják fel figyelmünket. A fiatal, 35 év alatti designerek támogatására jött létre, a Kozma Lajos Kézműves Iparművészeti, és a Moholy- Nagy László Formatervezési Ösztöndíj. A nyertesek munkáiból egyszerre, egy időben immár hatodik alkalommal nyílik kiállítás az Iparművészeti Múzeumban. A tárlat lefedi a hazai fiatal iparművészet centrumát, lehetőséget kínál a kézművesség és a design összevetésére, bemutatva, hogy az iparművészet két fő ága, habár technikai szinten meglehetősen különbözik, mégis képes egymást inspiráló, kiegészítő alkotásokat létrehozni.
 

Oldal megosztása

Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/exhibits/view/56,A+Moholy-Nagy+L%C3%A1szl%C3%B3+%C3%A9s+a+Kozma+Lajos+%C3%96szt%C3%B6nd%C3%ADjasok+2010.+%C3%A9vi+besz%C3%A1mol%C3%B3+ki%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1sa?type=archive