Ugrás a tartalomra
Akadálymentesített változat főoldal
Museum of Applied Arts Hangostérkép

Múzeumpedagógia

„És mondá az Úr” Bibliai képek kövön, fémen, fán és vásznon (12 – 18 éveseknek)

A Ráth György-villa új időszakos kiállítása Antonio Tempesta újonnan felfedezett és restaurált műalkotását mutatja be, melynek gyönyörű drágakő alapján két érdekes bibliai jelenet látható: Éva teremtése és átkelés a Vörös-tengeren. E képek kapcsán játékos és felfedező módszerrel sorra vesszük a villa bibliai témájú tárgyait, ezek látható és láthatatlan történeteit, vallási és művészeti jellegzetességeit. A foglalkozás rendhagyó hittanóra, az ábrázolásokat értelmező szövegeket a Bibliából és más keresztény írásokból merítjük.

Művészet a természetben (8-12 éveseknek)

A természet szépsége az, amely mindenkit rabul ejt és csodálatra késztet- ez az az érzés, amely ismerős lehet sokunknak. Ha egy drágakövet nézhetünk meg közelről, mi magunk is el tudunk veszni a varázslatos színekben, a zárványok játékában. Ezt az érzést és átélést hozza vissza múzeumpedagógia óránk, amelyen a gyerekek kézbe vehetnek olyan anyagokat és formákat, amelyeket maguk is ismernek, és kreatív módon újragondolva egy műalkotás forrása lehet. Együtt megkeressük az elrejtett természeti csodákat a szecessziós tárgyak között, végül megismerkedünk egy különleges festmény történetével. A foglalkozás végén a gyerkek is a művész bőrébe bújhatnak!

A kiállításról bővebb információk ide kattintva érhetők el.


Az oldal címe nyomtatáskor:
https://www.imm.hu/hu/muzped/view/111,M%C3%BAzeumpedag%C3%B3giai+foglalkoz%C3%A1sok+a+Dr%C3%A1gak%C5%91re+festve+Antonio+Tempesta+%C3%BAjonnan+felfedezett+k%C3%A9pe%28i%29+c.+ki%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1sban